Διαφορικός Λογισμός συναρτήσεων μιας πραγματικής μεταβλητής, Tεύχος 2

16,22

N-id: 0729 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 312 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2001 ISBN: 960-431-693-1 Κωδικός Ευδόξου: 11224 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Tο βιβλίο αυτό είναι εισαγωγικό, και σαν τέτοιο δεν περιέχει ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες, χωρίς βέβαια να θυσιάζεται η μαθηματική αυστηρότητα. Eπειδή όμως ο Διαφορικός Λογισμός θεωρείται δυσνόητος, γι’ αυτούς που έρχονται σε πρώτη επαφή μαζί του, παραθέτουμε λεπτομερή ανάλυση των εννοιών του.
Στο ένατο κεφάλαιο γίνεται η μελέτη και η γραφική παράσταση συνάρτησης με καρτεσιανές συντεταγμένες, με παραμετρική μορφή και με πολική μορφή, στο δέκατο κεφάλαιο περιέχονται λυμένα προβλήματα και στο παράρτημα αναφέρονται οι διανυσματικές συναρτήσεις και στοιχεία της θεωρίας καμπύλων.
Σημειώνουμε ότι οι κατηγορίες των συνεχών, παραγωγίσιμων και των συνεχών ολοκληρώσιμων συναρτήσεων είναι μάλλον η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας μέσα στο σύνολο των πραγματικών συναρτήσεων, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς την αυστηρή θεμελίωση των εννοιών της Mαθηματικής Aνάλυσης.

  • Mελέτη και γραφική παράσταση συνάρτησης
  • Λυμένα προβήματα
  • Παράρτημα:
    I. Διανυσματικές συναρτήσεις
    II. Στοιχεία της θεωρίας καμπύλων

Απαντήσεις των Ασκήσεων