Εγκαταστάσεις

Οι Εκδόσεις Ζήτη διαθέτουν κάθετη μονάδα παραγωγής σε κτίριο 3000 τμ, όπου στεγάζονται: πλήρες ηλεκτρονικό ατελιέ γραφικών τεχνών, εικονοθέτες, εκτυπωτικά μηχανήματα offset και ψηφιακής εκτύπωσης, καθώς και σύγχρονη μονάδα βιβλιοδεσίας.

Το δίκτυο διανομής και προβολής των βιβλίων σε όλη την Ελλάδα, έχει ως κεντρικά σημεία τα βιβλιοπωλεία μας στη Θεσσαλονίκη (Αρμενοπούλου 27) και την Αθήνα (Χαριλάου Τρικούπη 22).

Βιβλιοπωλείο Αθήνας

Στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 22, ο αναγνώστης μπορεί να βρει βιβλία για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο το Λύκειο, ποικίλης ύλης (λογοτεχνία, παραμύθια, παιδική λογοτεχνία, λευκώματα, κ.λπ.) καθώς και βιβλία για ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΕΠ, αλλά και βιβλία όλων των εκδοτών.

Στον ίδιο χώρο γίνονται οι διανομές συγγραμμάτων στους φοιτητές μέσω του συστήματος Εύδοξος.

Βιβλιοπωλείο Αθήνας - Εγκαταστάσεις Εκδόσεων Ζήτη
Χαριλάου Τρικούπη 22
Βιβλιοπωλείο Θεσσαλονίκης - Εγκαταστάσεις Εκδόσεων Ζήτη
Aρμενοπούλου 27

Βιβλιοπωλείο Θεσσαλονίκης

Το Βιβλιοπωλείο Ζήτη λειτουργεί από το 1986 στην οδό Aρμενοπούλου 27, στην καρδιά της φοιτητικής συνοικίας, απέναντι από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο αναγνώστης μπορεί να βρει βιβλία για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΑΣΕΠ) αλλά και βιβλία ποικίλης ύλης (λογοτεχνία, παραμύθια, παιδικό μυθιστόρημα, λευκώματα κ.λπ.) αλλά και βιβλία όλων των εκδοτών.

Στον ίδιο χώρο γίνονται οι διανομές συγγραμμάτων στους φοιτητές μέσω του συστήματος Εύδοξος.

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις

Κτίριο - Παραγωγικές Εγκαταστάσεις Εκδόσεων Ζήτη

Tον Iούνιο του 1997 ολοκληρώθηκε η κατασκευή κτιρίου 3.000 τ.μ. στο 18ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Περαίας (στροφή Τριλόφου) και στεγάστηκαν εκεί όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες.

Ατελιέ - Παραγωγικές Εγκαταστάσεις Εκδόσεων Ζήτη

Το εργοστάσιο διαθέτει πλήρες ηλεκτρονικό ατελιέ γραφικών τεχνών, εικονοθέτες, CTP και εκτυπωτικά μηχανήματα offset. Στην παραγωγή απασχολούνται γραφίστες, χειριστές υπολογιστή, χειριστές offset, βιβλιοδετικών μηχανημάτων και διοικητικό προσωπικό, ενώ οι μόνιμα συνεργαζόμενοι συγγραφείς υπερβαίνουν τα 1.000 άτομα.

Βιβλιοδετείο - Παραγωγικές Εγκαταστάσεις Εκδόσεων Ζήτη

Tο Δεκέμβριο του 2008 ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση στο εργοστάσιο των Εκδόσεων Ζήτη σύγχρονης μονάδας βιβλιοδεσίας για την εξυπηρέτηση της καθετοποιημένης παραγωγής βιβλίων.