, ,

Διαχείριση Ποιότητας στις Επιχειρήσεις Γεωργίας, Τροφίμων & Ποτών

40,28 36,25

N-id: 1719 Κατηγορίες: , , , Σελίδες: 712 Σχήμα: 17 x 24 ISBN: 978-960-456-552-8 Κωδικός Ευδόξου: 94701965 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Την ποιότητα, από το αγρόκτημα μέχρι το πιάτο, τη συνδημιουργούν οι αγροτικές επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, καθώς και κάθε επιχείρηση που εμπλέκεται στην παραγωγή, παρασκευή και πώληση τροφίμων και ποτών. Συνεισφέρουν επίσης οργανισμοί παροχής υπηρεσιών του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα. Μέσα από μια διεπιστημονική, πελατοκεντρική, διοργανωσιακή θεώρηση της ποιότητας, το βιβλίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μαθησιακές ανάγκες. Με τις έννοιες που περιέχονται στις νεότερες εκδόσεις των προτύπων διαχείρισης ποιότητας και το πνεύμα της ολιστικότητας και της συνεχούς βελτίωσης, δίνεται έμφαση στη συστημική και δυναμική προσέγγιση. Στα δεκαέξι κεφάλαια, αναπτύσσονται θέματα, όπως:

  • Ποιότητα και Μάρκετινγκ
  • Τυποποίηση και Έλεγχος Ποιότητας
  • Στρατηγική Ποιότητας και Αξία
  • Εξελίξεις στην έννοια και στη Διαχείριση της Ποιότητας
  • Διοίκηση Ολικής Ποιότητας
  • Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας και Πιστοποίηση
  • Τεχνικές και Εργαλεία
  • Διαχείριση Ποιότητας και Διακινδύνευσης στην Αλυσίδα Εφοδιασμού
  • Οικονομική της Ποιότητας
  • Ικανοποίηση Πελατών
  • Προδιαγραφές αναφοράς για την ασφάλεια των τροφίμων (HACCP, GHP, GMP)
  • Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης ποιότητας και περιβάλλοντος με τα πρότυπα AGRO, GlobalG.A.P., SQF, BRC, IFS, ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001

Περιεχόμενα

Α Μέρος
Επιλεγμένα, Εισαγωγικά Θέματα Ποιότητας
1. Μάρκετινγκ και Ποιότητα Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων
2. Ποιότητα και Τυποποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Τροφίμων
3. Στρατηγική Ποιότητας, Διαφοροποίηση και Αξία
4. Συστήματα Ελέγχου Ποιότητας και Έλεγχος Διεργασίας
5. Η Διαχείριση της Ποιότητας σε Εξέλιξη

Β Μέρος
Διοίκηση της Ποιότητας, Πιστοποίηση και Διαχείριση της Διακινδύνευσης
6. Αποφάσεις πριν την Εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας
7. Τεχνικές και Εργαλεία Βελτίωσης Ποιότητας
8. Ανάπτυξη και Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας
9. Εφαρμογή της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας
10. Διαχείριση Ποιότητας και Διακινδύνευσης στην Αλυσίδα Εφοδιασμού
11. Κόστος Ποιότητας
12. Ικανοποίηση Πελατών

Γ Μέρος
Εφαρμογές Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβάλλοντος
13. Προδιαγραφές και Πρότυπα Συστημάτων Ποιότητας στην Πρωτογενή Παραγωγή
14. Προδιαγραφές και Πρότυπα για την Ασφάλεια των Τροφίμων στη Μεταποίηση
15. Διαχείριση Ποιότητας κατά το Πρότυπο ISO 9001
16. Συστήματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης: Το πρότυπο ISO 14001