,

Γραμμικός προγραμματισμός

Θεωρία και Aσκήσεις

22,53

N-id: 0311 Κατηγορίες: , Σελίδες: 352 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 1999 ISBN: 960-431-118-2 Κωδικός Ευδόξου: 11192 Έκδοση: 2η έκδοση Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Η ύλη που περιέχεται στο βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα κεφάλαια. Στο πρώτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το γενικό πρόβλημα του γραμμικού προγραμματισμού, στο δεύτερο δίνεται η μέθοδος Simplex, στο τρίτο η δυϊκή θεωρία και η ανάλυση ευαισθησίας και στο τέταρτο το πρόβλημα μεταφοράς. Μετά από κάθε κεφάλαιο υπάρχουν ασκήσεις που η λύση τους θεωρείται αναγκαία για την εμπέδωση της θεωρίας. Οι λύσεις των ασκήσεων δίνονται στο τέλος του βιβλίου και μπροεί να προστρέξει κανείς σε αυτές αφού φυσικά έχει εξαντλήσει πρώτα κάθε δυνατή προσπάθεια. Οι παράγραφοι 1.7, 1.8, 3.5, 4.7, 4.8, 4.9 μπορούν να παραληφθούν σε πρώτη ανάγνωση.
Η παραπάνω ύλη καλύπτει τις βασικές γνώσεις στο πεδίο αυτό που πρέπει να έχει ένας πτυχιούχος μαθηματικός. Έχοντας υπόψη ότι το μάθημα του γραμμικού προγραμματισμού διδάσκεται τώρα και σε φοιτητές άλλων σχολών, φροντίσαμε την απλή μαθηματική παρουσίαση της ύλης, ώστε να είναι κατανοητή και από αυτούς. Τέλος ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα φανεί χρήσιμο σε όλο το φάσμα των επιστημόνων με διαφορετικές ειδικότητες που μελετούν ή εφαρμόζουν το γραμμικό προγραμματισμό.

Περιέχει

  1. Bασικές έννοιες γραμμικού προγραμματισμού
  2. H μέθοδος Simplex
  3. Δυική θεωρία
  4. Tο πρόβλημα μεταφοράς