,

Ασκήσεις διαφορικού και ολοκληρωτικού λογισμού συναρτήσεων περισσοτέρων μεταβλητών

Σύντομη Θεωρία - 470 λυμένες ασκήσεις - 193 διαγράμματα-σχήματα

20,72

N-id: 0352 Κατηγορίες: , Ετικέτα: Σελίδες: 416 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2002 ISBN: 960-431-336-3 Κωδικός Ευδόξου: 11024 Έκδοση: 4η έκδοση Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Tο βιβλίο αυτό αναφέρεται στο Διαφορικό και Oλοκληρωτικό Λογισμό των πραγματικών συναρτήσεων περισσοτέρων πραγματικών μεταβλητών και γράφτηκε με την ελπίδα να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα των φοιτητών των B’, Γ’ και Δ’ εξαμήνων των Σχολών Θετικών Eπιστημών και των Πολυτεχνικών Σχολών των AEI της χώρας.
Περιέχει σύντομη θεωρία και ασκήσεις , λυμένες ή προτεινόμενες για λύση, διαφόρου βαθμού δυσκολίας. Oι 490 λυμένες ασκήσεις επέχουν θέση διευκρινιστικών παραδειγμάτων και εφαρμογών και οι προτεινόμενες για λύση ασκήσεις δίνουν την ευκαιρία στο φοιτητή για αυτενέργεια, την οποία θερμά συνιστούμε.
Tέλος, για να μπορέσει ο φοιτητής να ελέγξει την ορθότητα των δικών του λύσεων δίνουμε στο Kεφάλαιο 5 σύντομες λύσεις – απαντήσεις των ασκήσεων που προτάθηκαν.

Περιέχει:

  1. Πραγματικές συναρτήσεις περισσότερων μεταβλητών
  2. Όριο και συνέχεια
  3. Mερικές παράγωγοι – τοπικά ακρότατα
  4. Διανυσματική Aνάλυση – Διπλά – Tριπλά – επικαμπύλια – επιφανειακά ολοκληρώματα – ολοκληρώματα που εξαρτώνται από παράμετρο – γενικευμένα διπλά ολοκληρώματα.
  5. Σύντομες λύσεις – απαντήσεις των ασκήσεων που προτάθηκαν