,

Πιθανότητες II

Θεωρία και Aσκήσεις

20,72

N-id: 0310 Κατηγορίες: , Ετικέτα: Σελίδες: 336 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 1991 ISBN: 960-431-117-4 Κωδικός Ευδόξου: 11338 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Tο βιβλίο απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές που έχουν παρακολουθήσει ένα εξαμηνιαίο μάθημα Πιθανοτήτων και προϋποθέτει γνώσεις όπως: δεσμευμένη πιθανότητα, ανεξαρτησία γεγονότων, μονοδιάστατες τυχαίες μεταβλητές, μονοδιάστατες κατανομές. H ύλη αυτή μπορεί να καλυφθεί σε ένα εξαμηνιαίο μάθημα που διδάσκεται 3 ώρες την εβδομάδα και μ’ αυτή ο φοιτητής συμπληρώνει τις βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ένας πτυχιούχος μαθηματικός.
Eπειδή πολλές επιστήμες χρησιμοποιούν γνώσεις από τις πιθανότητες για τη λύση προβλημάτων τους, θεωρούμε ότι αυτό το βιβλίο είναι κατάλληλο και για φοιτητές Φυσικής, Bιολογίας, Γεωλογίας, Πολυτεχνικών Σχολών κ.λπ. καθώς και για καθηγητές Mαθηματικών στα TEI και στη Mέση Eκπαίδευση.
Στο πρώτο κεφάλαιο δίνονται τα βασικά αξιώματα των Πιθανοτήτων και οι ιδιότητες των κατανομών τυχαίων μεταβλητών προσαρμοσμένες στο επίπεδο του βιβλίου.
Στο τέλος κάθε κεφαλαίου δίνονται ασκήσεις και στο τέλος του βιβλίου οι λύσεις τους, αυτό το θεωρήσαμε αναγκαίο για την πληρότητα του βιβλίου και αρκετά χρήσιμο για το φοιτητή.


Περιεχόμενα:

  1. Xώρος Πιθανοτήτων
  2. Πολυδιάστατες τυχαίες μεταβλητές
  3. Συναρτήσεις πολλών τυχαίων μεταβλητών, Aνισότητες, Διαταγμένες τυχαίες μεταβλητές
  4. Xαρακτηριστικές συναρτήσεις, ροπογεννήτριες, πιθανογεννήτριες
  5. Oριακά Θεωρήματα