Εγχειρίδιο ξένων επενδύσεων στις Βαλκανικές χώρες

Οι περιπτώσεις της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας

25,23

N-id: 0592 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 568 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2000 ISBN: 960-431-598-6 Κωδικός Ευδόξου: 11239 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Μέρος Α: Κριτική Aξιολόγηση του Θεωρητικού και Mεθοδολογικού Yπόβαθρου Eρμηνείας των Ξένων Aμεσων Eπενδύσεων. Μέρος Β: Οι Eπενδυτικές Πολιτικές Προσελκύσεις Aλλοδαπών Kεφαλαίων στην Ανατολική Ευρώπη την Xρονική Περίοδο 1990-1998: Η Βουλγαρία και η Ρουμανία ως Περιπτωσιολογικές Mελέτες.

Στόχος του βιβλίου είναι η σφαιρική και διεπιστημονική ανάλυση του ζητήματος των ξένων επενδύσεων στις Βαλκανικές χώρες, με ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη της εισροής αλλοδαπών κεφαλαίων στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Στο Πρώτο Μέρος του εγχειριδίου πραγματοποιείται κριτική αξιολόγηση των βασικών επιστημονικών προσεγγίσεων για τα αίτια διεθνοποίησης των επιχειρήσεων και το ρόλο των επενδυτικών κινήτων στην προσέλκυση αλλοδαπών επενδυτών. Το Δεύτερο Μέρος της Μελέτης είναι αφιερωμένο στη λεπτομερή μελέτη του νομικού – οικονομικού – πολιτικού πλαισίου που διέπει τις ξένες επενδύσεις στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία ενώ προτείνονται πρωτότυποι τρόποι βελτίωσης των εισροών ξένων επενδύσεων. Το πλούσιο εμπειρικό υλικό της έρευνας τεκμηριώνεται με πλήθος διαγραμμάτων και στατιστικών πινάκων που βοηθούν τον αναγνώση στην κατανόηση του πολύπλοκου και δαιδαλώδους επενδυτικού περιβάλλοντος των Βαλκανικών χωρών.