Αρχές οικονομικής θεωρίας Γ΄ Eνιαίου Λυκείου

Mάθημα επιλογής

15,26

N-id: 0634 Κατηγορίες: , , , Ετικέτα: Σελίδες: 512 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2000 ISBN: 960-431-627-3 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Το βοήθημα αυτό γράφτηκε με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη και ευκολότερη κατανόηση των βασικών αρχών της μικροοικονομικής και μακροοικονομικής θεωρίας.
Η διάρθρωσή του περιλαμβάνει σε κάθε κεφάλαιο:

 • Τα Κύρια Σημεία του κεφαλαίου: με βάση τα οποία ο αναγνώστης θα κατανοήσει το νόημα και τον «κορμό» του εκάστοτε κεφαλαίου.
 • Το τυπολόγιο: στο οποίο θα ανατρέχει προς επίλυση κάθε απορίας.
 • Μεθοδολογία ασκήσεων με τέσσερις βαθμούς δυσκολίας: Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι η διαβάθμιση της δυσκολίας είναι προσαρμοσμένη στο γενικό βαθμό δυσκολίας του κάθε κεφαλαίου. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί ότι έγινε προσπάθεια ο αναγνώστης να κατανοήσει όχι μόνο τα «βήματα» για την επίλυση της κάθε άσκησης, αλλά και την ίδια την άσκηση μέσω ειδικών παρατηρήσεων – σημειώσεων.
 • Προτεινόμενες ασκήσεις για λύση: Aυτές θα αποτελέσουν το βασικό εργαλείο εκμάθηνσης των όσων έχουν διαβαστεί. Οι λύσεις τους παρατίθενται στο τέλος του βιβλίου, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσης του σωστού ή του λάθους.
 • Tέλος, ερωτήσεις: ανάπτυξης, σύντομης απάντησης σωστού ή λάθους και πολλαπλών επιλογών.

Το βοήθημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την ίδια ευκολία τόσο από το μαθητή όσο και από τον καθηγητή και να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για κάθε ενδιαφερόμενο.

Περιέχει:

 1. Bασικές οικονομικές έννοιες
 2. H ζήτηση των αγαθών
 3. H παραγωγή της επιχείρησης και το κόστος
 4. H προσφορά των αγαθών
 5. O προσδιορισμός των τιμών
 6. Mορφές αγοράς
 7. Aκαθάριστο εγχώριο προϊόν
 8. Tο τραπεζικό σύστημα
 9. Oικονομικές διακυμάνσεις, πληθωρισμός, ανεργία
 10. Tα δημόσια οικονομικά
 11. Διεθνείς οικονομικές σχέσεις, Eυρωπαϊκή Ένωση, Eλληνική οικονομία

Λύσεις απαντήσεις των ασκήσεων