Χαζάκης Κωνσταντίνος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ι. Χαζάκης διδάσκει στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ.

Έχει διατελέσει Εντεταλμένος Διδασκαλίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2000 και 2006-2007), στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου (2000-2004), στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2003), στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (2006) και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (2005-2006).

Αποφοίτησε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στα Διεθνή Οικονομικά στην London School of Economics, ενώ έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα το 1999 από το Πάντειο Πανεπιστήμιο με τον βαθμό "παμψηφεί Άριστα".

Έχει συγγράψει αριθμό άρθρων σε ξένα και Ελληνικά Επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι συγγραφέας των βιβλίων "Εγχειρίδιο Ξένων Επενδύσεων στις Βαλκανικές χώρες" (Ζήτη, Θεσ/νίκη, 564 σελίδες) και "Παγκόσμια Οικονομική Ηγεμονία ή συνεργασία "Ο ρόλος της Ομάδας των Οκτώ πιο Ανεπτυγμένων χωρών", Εκδ. Παπαζήσης,2007).

Το κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον του Δρ. Χαζάκη, εστιάζει στις άμεσες ξένες επενδύσεις, στις Ιδιωτικοποιήσεις, στην Διεθνή Οικονομική Ανάπτυξη και στην Διακρατική Οικονομική Συνεργασία.

Βιβλία του Συγγραφέα