Προστασία Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (2η έκδοση)

28,62

N-id: 1780 Κατηγορίες: , , , Ετικέτα: Σελίδες: 272 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2023 ISBN: 978-960-456-612-9 Κωδικός Ευδόξου: 122091099 Έκδοση: 2η Έκδοση Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Η λειτουργία της σύγχρονης ζωής του ανθρώπου εξαρτάται άμεσα από τη λειτουργία των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, στα οποία η ασφάλεια και αξιοπιστία καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την προστασία τους.

Η εξέλιξη των ηλεκτρονόμων προστασίας ξεκίνησε με τους ηλεκτρομηχανικούς ηλεκτρονόμους, προχώρησε στους ηλεκτρονόμους στερεάς κατάστασης ή στατικούς και σήμερα διαθέτουμε και ψηφιακούς ηλεκτρονόμους βασισμένους σε μικροεπεξεργαστές με αυτονομία για λήψη λογικών αποφάσεων. Αναγνωρίζοντας την αδυναμία κάλυψης σε ένα μόνο τόμο όλων των εξελίξεων, του τεράστιου όγκου της θεωρίας και των ποικίλων προβλημάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη και εφαρμογή των συστημάτων προστασίας, στο βιβλίο αυτό περιοριζόμαστε μόνο στην ανάπτυξη των βασικών αρχών της προστασίας.

Με ιδιαίτερη προσοχή επελέγησαν τα αριθμητικά Παραδείγματα, που αποτελούν απαραίτητο συμπλήρωμα στην κατανόηση των θεμάτων που αναπτύσσονται. Προς την κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν σημαντικά και οι επιλεγμένες λύσεις ασκήσεων που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου. Τα προβλήματα που επιλύονται, έχουν επιλεγεί, ώστε να διευκρινίζουν σημαντικά θεωρητικά θέματα που αναπτύσσονται στη θεωρία του βιβλίου.

Σκοπός του βιβλίου είναι να εξοικειώσει τους νέους ηλεκτρολόγους μηχανικούς με τα προβλήματα της προστασίας ΣΗΕ και τους τρόπους επίλυσής τους. Η ανάπτυξη της ύλης έγινε έτσι ώστε να μην απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση του αντικειμένου.