Έλεγχος και Ευστάθεια Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας | Προβλήματα & Λύσεις

10,81

N-id: 1427 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 80 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2011 ISBN: 978-960-456-259-6 Κωδικός Ευδόξου: 22746348 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Το παρόν βοήθημα είναι ένα απαραίτητο συμπλήρωμα στην κατανόηση των θεμάτων, που σχετίζονται με τον Έλεγχο και την Ευστάθεια των Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ).
Οι εκφωνήσεις των προβλημάτων του βοηθήματος περιλαμβάνονται και στα αντίστοιχα κεφάλαια του ομότιτλου βιβλίου, στο οποίο αναπτύσσεται και η απαραίτητη θεωρία για την επίλυσή τους. Εν τούτοις το βοήθημα, επειδή περιλαμβάνει τις εκφωνήσεις και τις λύσεις των προβλημάτων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτοδύναμα από όλους τους φοιτητές των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, καθώς και νέους και έμπειρους ηλεκτρολόγους μηχανικούς.
Τα προβλήματα που επιλύονται, έχουν επιλεγεί, ώστε να διευκρινίζουν τα σημαντικά θέματα που ανακύπτουν κατά την λύση των δύσκολων προβλημάτων των ΣΗΕ.
Στόχος του βοηθήματος είναι να μεταδώσει στο μηχανικό τη μεθοδολογία σκέψης για την επίλυση των προβλημάτων με παραδοσιακές και σύγχρονες μεθόδους. Παρόλο που παρόμοιες εκδόσεις με το παρόν βοήθημα δεν είναι συχνές στην Ελληνική και Διεθνή αγορά, θεωρώ εξαιρετικά πολύτιμη τη συνεισφορά του στην πληρότητα της κατανόησης των θεωρητικών γνώσεων.


Περιεχόμενα

Προβλήματα και Λύσεις

Κεφάλαιο 2:
Έλεγχος Πραγματικής Ισχύος – Συχνότητας
Κεφάλαιο 3:
Έλεγχος Αέργου Ισχύος – Τάσης
Κεφάλαιο 4:
Μεταβατική Ευστάθεια Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας
Κεφάλαιο 5:
Εκτίμηση Κατάστασης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας