Βασικές Αρχές Αγροτικής Πολιτικής

Τομείς εφαρμογής και κοινή αγροτική πολιτική

32,44

N-id: 1688 Κατηγορίες: , , Ετικέτα: Σελίδες: 528 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2019 ISBN: 978-960-456-529-0 Κωδικός Ευδόξου: 86201463 Έκδοση: 3η έκδοση Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Το βιβλίο αυτό κατ’ αρχάς, παρουσιάζει τον αγροτικό τομέα, ως τομέα οικονομικής δραστηριότητας, παρουσιάζει τη φυσιογνωμία του, την αποστολή του και τα προβλήματα του.
Κατόπιν, εξετάζει και αναλύει την αγροτική πολιτική όπως αυτή εκφράζεται με τα διάφορα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται σε συγκεκριμένους τομείς που αφορούν το σύνολο του αγροτικού τομέα.

Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη:
Στο πρώτο μέρος του βιβλίου αναλύονται οι μορφές πολιτικών που εφαρμόζονται ή εφαρμόστηκαν κατά καιρούς στους διάφορους τομείς της αγροτικής δραστηριότητας. Η ανάλυση περιλαμβάνει την κατηγοριοποίηση τομέων, την αναγκαιότητα της εφαρμογής αγροτικής πολιτικής σ’ αυτούς τους τομείς, τον τρόπο σχεδιασμού της παρέμβασης, την εφαρμογή της σε συγκεκριμένους τομείς και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της.
Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου παρουσιάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση ως οικονομικός οργανισμός και κατόπιν περιγράφονται οι θεσμοί και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εξέλιξη των διαφόρων πολιτικών της και αναλύεται διεξοδικά η Κοινή Αγροτική Πολιτική από τη θεσμοθέτηση της μέχρι σήμερα.
Τέλος, Παρουσιάζεται και αναλύεται επίσης, και η πολιτική Αγροτικής Ανάπτυξης με ορίζοντα το 2020.