Αρτυματικά & Αρωματικά Λαχανικά

26,50 23,85

N-id: 1656 Κατηγορίες: , , , , Ετικέτα: Σελίδες: 168 Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο Σχήμα: 21 x 26 Xρονολογία: 2018 ISBN: 978-960-456-500-9 Κωδικός Ευδόξου: 77107165 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Έγχρωμη έκδοση

Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται πρακτικές καλλιέργειας, παραγωγής και χρήσης των κυριότερων αρτυματικών και αρωματικών λαχανικών που χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά στην ελληνική κουζίνα (άνηθος, δυόσμος, εστραγκόν, κάρδαμο, κρίταμος, κύμινο, μαϊντανός, μάραθος, σέλινο, σκόρδο, στέβια, σχοινόπρασο, σχοινόσκορδο και τριγωνέλλα).

Τα αρτυματικά και τα αρωματικά λαχανικά χρησιμοποιούνται φρέσκα, αποξηραμένα ή αλεσμένα σε όλες τις σαλάτες και τα φαγητά.
Είναι πλούσια σε ανόργανα στοιχεία (Fe, Ca, K, Mg, P) και βιταμίνες (A, B C, D, E, K), βελτιώνουν την εμφάνιση και τη γευστικότητα των φαγητών και των εδεσμάτων.
Μαζί με τα παραδοσιακά προϊόντα διαμορφώνουν μοναδική γαστρονομική συνήθεια, συντηρούν την πολιτιστική κληρονομιά, έλκουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών και συμμετέχουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Προσφέρονται για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και δίνουν διέξοδο στην απασχόληση νέων αγροτών.


Περιεχόμενα

1. Οικογένεια Alliaceae (=Liliaceae)
Σκόρδο
Σχοινόπρασο
Σχοινόσκορδο
2. Οικογένεια Apiaceae (=Umbelliferae)
Άνηθος
Κρίταμος
Κύμινο
Μαϊντανός
Μάραθος
Σέλινο
3. Οικογένεια Asteraceae (=Compositae)
Εστραγκόν
Στέβια
4. Οικογένεια Brassicaceae (=Cruciferae)
Κάρδαμο
5. Οικογένεια Fabaceae (=Leguminosae)
Τριγωνέλλα
6. Οικογένεια Labiatae (=Lamiaceae)
Δυόσμος

Συγκεντρωτικοί πίνακες

  • Κοινή, επιστημονική και αγγλική ονομασία των αρτυματικών και αρωματικών λαχανοκομικών ειδών που περιγράφονται
  • Χρήσιμες πληροφορίες για τη σπορά και τη φύτευση των αρτυματικών και αρωματικών λαχανικών
  • pH εδάφους, ποσότητα σπόρου που απαιτείται για τη σπορά ενός στρέμματος, παραγωγή σπόρου από ένα στρέμμα και διάρκεια διατήρησης του σπόρου
  • Μέση ποσότητα λιπάσματος που εφαρμόζεται για την καλλιέργεια ενός στρέμματος
  • Αριθμός ημερών που χρειάζεται ο σπόρος να φυτρώσει και το σπορόφυτο από το φύτρωμα μέχρι τη μεταφύτευση στο θερμοκήπιο ή στον αγρό των μεταφυτευόμενων αρτυματικών και αρωματικών λαχανοκομικών ειδών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα
  • Αριθμός φυτών που καλλιεργούνται σε ένα στρέμμα και μέση παραγωγή ενός στρέμματος των αρτυματικών και των αρωματικών λαχανοκομικών ειδών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα
  • Στάδιο συγκομιδής αρτυματικών και αρωματικών λαχανικών

Ευρετήριο