Πλήρη Κριτήρια Αξιολόγησης για τα Αρχαία Ελληνικά ανά ενότητα | Γ΄ Λυκείου

11,93

N-id: 1704 Κατηγορίες: , , Ετικέτα: Σελίδες: 264 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2020 ISBN: 978-960-456-556-6 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Το παρόν βιβλίο αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς και υποψηφίους, οι οποίοι επιδιώκουν την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συμπορεύεται πλήρως με τις τελευταίες οδηγίες του ΙΕΠ για την μορφή των κριτηρίων στην πανελλήνια εξέταση αποσκοπώντας στην πλήρη και ουσιαστική εξοικείωση των μαθητών με τις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητές της.

Στις σελίδες του παρόντος βιβλίου ο αναγνώστης θα βρει ένα –τουλάχιστον– εξειδικευμένο κριτήριο αφιερωμένο στην εξέταση της ύλης μιας μεμονωμένης ενότητας του σχολικού βιβλίου.

Όλα τα κριτήρια πληρούν τις τελευταίες οδηγίες του ΙΕΠ σχετικά με τη μορφή και τη δομή των κριτηρίων προετοιμασίας στη Γ’ Λυκείου. Έκαστο απαρτίζεται από δύο μέρη: ένα για το διδαγμένο κείμενο και ένα για το αδίδακτο.

Στο διδαγμένο κείμενο περιλαμβάνονται:

  1. Ερωτήσεις κατανόησης κλειστού ή ανοικτού τύπου.
  2. Ερμηνευτικές ερωτήσεις με στόχο την εμβάθυνση στο εννοιολογικό περιεχόμενο της ενότητας.
  3. Λεξιλογικές ερωτήσεις, σύμφωνα με τα υποδειγματικά κριτήρια αξιολόγησης του ΙΕΠ.
  4. Ερωτήσεις εισαγωγής κλειστού τύπου με όλες τις πιθανές εκδοχές για άριστη προετοιμασία για τις εξετάσεις.
  5. Παράλληλο κείμενο για αντιπαραβολή με το περιεχόμενο του κειμένου αναφοράς της ενότητας.

Στο αδίδακτο κείμενο, πέρα από την κλασική άσκηση μετάφρασης, περιλαμβάνονται:

  1. Ερώτηση κατανόησης του περιεχομένου του αποσπάσματος.
  2. Γραμματικές και συντακτικές παρατηρήσεις, σύμφωνα με τα τελευταία υποδείγματα εκφωνήσεων του ΙΕΠ και των Πανελληνίων εξετάσεων.

Για όλα τα κριτήρια και τις επιμέρους παρατηρήσεις τους προσφέρονται ενδεικτικές ολοκληρωμένες απαντήσεις σε απλό, λιτό και κατανοητό ύφος.