Μπικάκης Μιχάλης

Μπικάκης Μιχάλης

Ο Μιχάλης Μπικάκης είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην κατεύθυνση Κλασσικής Φιλολογίας. Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις έγινε δεκτός και στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.) του ίδιου πανεπιστημίου εξασφαλίζοντας σε σύντομο διάστημα το δεύτερο πτυχίο του στην κατεύθυνση Παιδαγωγικής. Το ενδιαφέρον του για τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση τον ώθησε στην παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος «Εκπαιδευτική Τεχνολογία» στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα.

Δραστηριοποιείται στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το 2001 και ειδικεύεται στην προετοιμασία υποψηφίων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις με έμφαση στη διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών. Στο πλαίσιο της παραπάνω ενασχόλησής του έχει συγγράψει και επιμεληθεί ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό, για εκπαιδευτικούς και μαθητές, για όλες σχεδόν τις τάξεις Γυμνασίου – Λυκείου.

Ως συγγραφέας έχει συνεργαστεί με μεγάλους εκδοτικούς οίκους με τους οποίους εξέδωσε πληθώρα εκπαιδευτικών βιβλίων για τα Αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά σε Γυμνάσιο και Λύκειο, ενώ συγγράμματά  του έχουν περιληφθεί και στον Εύδοξο.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε ενημερωτικές ημερίδες διδακτικής ενώ έχει διατελέσει και κριτής σε επιστημονικά συνέδρια για την Εκπαίδευση.

Ακολουθώντας το πάθος και το όραμά του για τη διάχυση των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση προχώρησε στη δημιουργία του μεγαλύτερου πανελλαδικώς αμιγώς φιλολογικού ιστότοπου, του filologika.gr στον οποίο αρθρογραφεί συστηματικά.

Στείλτε email στον συγγραφέα

Βιβλία του Συγγραφέα