Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

28,62

N-id: 1669 Κατηγορίες: , , Ετικέτα: Σελίδες: 600 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2018 ISBN: 978-960-456-510-8 Κωδικός Ευδόξου: 77117542 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Η παρούσα Γραμματική της Αρχαίας Ελληνικής αναλύει με σαφήνεια και ερμηνεύει διεξοδικά όλα τα γραμματικά φαινόμενα της αρχαίας γλώσσας μας. Βοηθά τον αναγνώστη να γνωρίσει με πληρότητα όλους τους γραμματικούς τύπους των κειμένων της αρχαίας ελληνικής και να αποκτήσει ικανότητα ακριβολογίας, ώστε να βιώσει αληθινά τα κείμενα και να εισέλθει στην πολιτισμική πραγματικότητα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
Του παρόντος βιβλίου πραγματική καινοτομία αποτελεί η λεπτομερής εξέταση των γραμματικών φαινομένων σε όλα τα μέρη του λόγου με ποικίλους πίνακες, με άφθονα παραδείγματα και με πολλούς ρυθμιστικούς κανόνες, που κάνουν τον χρήστη ικανό να αισθανθεί τη μαγεία του λόγου του Πλάτωνος και των άλλων πεζογράφων και να νιώσει την αρμονία της τέχνης του Σοφοκλέους και των άλλων ποιητών της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και ζωής.
Πρόκειται για ένα πλήρες βοήθημα για κάθε χρήστη, το οποίο φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις γλωσσικές ανάγκες των συμπολιτών μας, της νέας γενιάς και του εκπαιδευτικού κόσμου της χώρας.