, , , , ,

Εργαστηριακές Aσκήσεις Γενικής Aνόργανης Xημείας

15,77

N-id: 0686 Κατηγορίες: , , , Σελίδες: 168 Σχήμα: 21 x 29 Xρονολογία: 2000 ISBN: 960-431-672-9 Κωδικός Ευδόξου: 11004 Εκδόσεις: Eκδόσεις Zήτη

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές που για πρώτη φορά θα ασκηθούν σε χημικό εργαστήριο. Γι’ αυτό όλα τα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζονται με βάση το επίπεδο των γνώσεων των πρωτοετών φοιτητών, πάνω στη θεωρία και το πείραμα. Η επιλογή των ασκήσεων έγινε έτσι, ώστε να ολοκληρώνονται στον προβλεπόμενο από το πρόγραμμα χρόνο και με τον υπάρχοντα τεχνολογικό εξοπλισμό.
Περιέχονται, επίσης, χρήσιμες οδηγίες για την ασφαλή παραμονή και άσκηση των φοιτητών στους εργαστηριακούς χώρους καθώς και για τη χρήση των βασικών οργάνων. Για την κατανόηση και την επιτυχή διεκπεραίωση των πειραμάτων κάθε άσκησης αναπτύσσονται βασικές θεωρητικές έννοιες και πειραματικές τεχνικές.
Για τη διαπίστωση της κατανόησης και της εμπέδωσης από τους φοιτητές της όλης πειραματικής διαδικασίας, στο Παράρτημα του βιβλίου επισυνάπτονται φύλλα εργασίας στα οποία ο φοιτητής καλείται να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με κάθε άσκηση.

Περιέχει:
Γενικές οδηγίες:

 • Eισαγωγή
 • Aσφάλεια στον Eργαστηριακό Xώρο
 • Bασικές Εργαστηριακές Tεχνικές
 • Mέτρηση του όγκου υγρών
 • Tο Mικροσκόπιο και η χρήση του

Aσκήσεις:

 1. Διαλύματα
 2. Διαχωρισμός φάσεων
 3. Xημική ισορροπία
 4. Hλεκτρολύτες
 5. Yδρόλυση αλάτων
 6. Pυθμιστικά Διαλύματα
 7. Oγκομετρική Aνάλυση
 8. Oξείδωση – Aναγωγή
 9. Hλεκτρόλυση
 10. Φασματοφωτομετρία Yπεριώδους – Oρατού

Παράρτημα (Φύλλα εργασίας)