Μπαμπατζάνης Σωτήρης

Ο Δρ. Σωτήριος Μπαμπατζάνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971, ενώ περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1989.
Κατά τα έτη 1991-1994 σπούδασε στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης (Δάσκαλος) και μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. στο τμήμα Θεολογίας όπου και φοίτησε από το 1994 έως το 1997, όταν και έλαβε το πτυχίο του.
Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο Τμήμα, από όπου έλαβε και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στον Τομέα της Γραμματείας με βαθμό "Άριστα".
Τον Σεπτέμβριο του 2015 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. στον Τομέα της Γραμματείας.
Συνεχίζει και σύντομα περατώνει τις σπουδές του στη Φιλοσοφική Σχολή στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής.
Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Ερευνητής στο Ορθόδοξο Ίδρυμα Παιδείας και Πολιτισμού και Διευθυντής στην Ακαδημία Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
Είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων και Ευρωπαίων Σκηνοθετών με πλούσια δράση στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.
Το 2018 ίδρυσε τον θίασο "Βακτηρία".
Δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση ως Θεολόγος και καθηγητής της Θεατρικής Αγωγής στο Αριστοτέλειο Κολλέγιο και από το 2002 διδάσκει στην Πρωτοβάθμια Ιδιωτική Εκπαίδευση, παράλληλα δε από το 2013 ως το 2016 κατείχε τη Διεύθυνση του 2ου Δημοτικού σχολείου του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ανατόλια.
Έχει συγγράψει και εκδώσει Θεολογικές και Παιδαγωγικές μελέτες, Σχολικά Βοηθήματα με τις εκδόσεις ΖΗΤΗ και εκδόσεις ΡΩΜΗ και έχει πλούσιο γενικότερα συγγραφικό έργο και συμμετοχές ως εισηγητής σε συνέδρια.
Τέλος, είναι πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής.

Βιβλία του Συγγραφέα