Φύλακες Αγγελοι: 4. Το μυστικό του πρίγκιπα

6,84

N-id: 1482 Κατηγορίες: , , , Ετικέτα: Σελίδες: 120 Σχήμα: 14 x 21 Xρονολογία: 2012 ISBN: 978-960-456-320-3 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Ποιοι είναι οι Φύλακες Αγγελοι;

Φύλακες Άγγελοι είναι ομάδες παιδιών από διάφορες χώρες του κόσμου. Βρίσκονται και εκπαιδεύονται στο Μπλέ Σύννεφο. Αμέσως μετά αναλαμβάνουν αποστολές σε διάφορα σημεία του κόσμου. Μοναδικός τους στόχος είναι να κάνουν όλο και περισσότερα παιδιά να χαμογελούν. Η επιλογή των παιδιών γίνεται τυχαία και λείπουν μόνο λίγα λεπτά από τα σπίτια τους. Έτσι με έναν τρόπο μαγικό πηγαίνουν και δίνουν λύσεις, χαρά και ευτυχία σε όποιον έχει ανάγκη.
Εμείς παρακολουθούμε τις περιπέτειες μιας ομάδας από αυτά. Ο Φίλιππος είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και μαζί του, ο Ναντίμ από την Τουρκία, ο Εστεμπάν από την Ισπανία, η Μάσα από τη Ρωσία και η Σάρα από το Ισραήλ. Ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί φτιάχνουν μια ομάδα που καταφέρνει να μένει πάντα ενωμένη και να αντιμετωπίζει και τις δυσκολότερες αποστολές. Ο Φίλιππος με τη λογική και τις γνώσεις του, ο Ναντίμ με την εφευρετικότητα και την επιπολαιότητά του, η Σάρα με την υπομονή και την κατανόησή της, η Μάσα με τις ευαισθησίες και την γκρίνια της και ο Εστεμπάν με τη σωστή κρίση και τη διορατικότητά του, συνθέτουν την ομάδα και την κάνουν μοναδική. Μια ομάδα με τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά τόσο ισχυρή θέληση για προσφορά. Γιατί πραγματικά αποδεικνύουν ότι, όταν κάποιος θέλει πραγματικά, μπορεί να καταφέρει τα πάντα.
Η πρώτη τους αποστολή ήταν στο κολέγιο «Αφθονία» στην Ιταλία. Εκεί έλυσαν την περίεργη εξαφάνιση μιας καθηγήτριας και κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν έναν χάρτη. Με τη βοήθεια των χειρογράφων βρήκαν τον κρυμμένο θησαυρό και έδωσαν λύση στην υπόθεση.
Η δεύτερη περιπέτειά τους ήταν πολύ επικίνδυνη αλλά και πολύ διασκεδαστική. Ταξίδεψαν στο χωριό του Αη Βασίλη και έδωσαν απαντήσεις στο μυστήριο που υπήρχε γύρω από την παρουσία του. Με θάρρος και τόλμη έσωσαν τον Αη Βασίλη, ο οποίος κατάφερε έτσι να μοιράσει τα παιχνίδια των Χριστουγέννων.
Η τρίτη περιπέτεια εξελίσσεται στο νησί των Κυθήρων. Εκεί αναζητούν τον θησαυρό που έκρυψε την περίοδο της Κατοχής ο Γερμανός διοικητής Βίλχεμ Ράις. Μαζί τους όμως ψάχνουν τον θησαυρό και τα επικίνδυνα εγγόνια τού Ράις. Τα παιδιά καταφέρνουν να βρουν το θησαυρό και να τον επιστρέψουν στους κατοίκους. Αυτοί με τη σειρά τους θα τον χαρίσουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο για άλλη μια φορά οι Φύλακες Άγγελοι κατάφεραν να προσφέρουν χαμόγελα και να μειώσουν τον ανθρώπινο πόνο.
Οι Φύλακες Άγγελοι αγαπήθηκαν και γι’ αυτό συνεχίζουν τις αποστολές τους. Ας απολαύσουμε λοιπόν και την τέταρτη αποστολή.


Οι φίλοι μας ανεβαίνουν στο πλοίο με προορισμό τη μαγευτική Κωνσταντινούπολη.
Το ταξίδι τους ξεκινά, όμως η κρουαζιέρα τους στο πανέμορφο Αιγαίο δε θα είναι και τόσο ξέγνοιαστη όσο θα ήθελαν.
Η γνωστή συγγραφέας Έλενα Αστερίου ταξιδεύει μαζί τους. Τα παιδιά προσπαθούν να την πλησιάσουν και να τη γνωρίσουν από κοντά. Σύντομα όμως θα καταλάβουν πως «Το μυστικό του πρίγκιπα» δεν είναι απλώς ο τίτλος του νέου της ευπώλητου βιβλίου αλλά μια επικίνδυνη πραγματικότητα.
Ποιος είναι ο άγνωστος άντρας που παρακολουθεί τη συγγραφέα; Ποια είναι τελικά η πραγματική ταυτότητά της; Μέσα στο πλοίο τα παιδιά θα μάθουν πως τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν με την πρώτη ματιά και πως όλοι κρύβουν μυστικά. Μια ανατρεπτική παρουσίαση βιβλίου, μια περίεργη εξαφάνιση, μυστικά σημειώματα, απαγωγές και απειλές θα κάνουν το ταξίδι τους μια επικίνδυνη θαλασσινή περιπέτεια.
Θα καταφέρουν άραγε να μάθουν το μυστικό του πρίγκιπα και να τον βοηθήσουν να ξεφύγει από τους ανθρώπους που τον κυνηγούν; Θα μπορέσουν να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη και να δουν το μυστικό που παραμένει κρυμμένο χρόνια ολόκληρα;


Περιεχόμενα

 1. Το Σταρ Λάιον 4
 2. Η μυστηριώδης γυναίκα
 3. Το best seller
 4. Κουσάντασι
 5. Η παρουσίαση
 6. Καταιγίδα στο Αιγαίο
 7. Η εξαφάνιση
 8. Η έρευνα
 9. Έλενα Αστερίου
 10. Το αμπάρι
 11. Η θεατρική παράσταση
 12. Το τραγούδι της Σελήνη
 13. Η καμπίνα 273
 14. Άνθρωπος στη θάλασσα
 15. Η διάσωση
 16. Σχέδιο «το βιβλίο»