,

Κριτήρια Αξιολόγησης Φυσική Γ΄ Λυκείου

Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης

8,48

N-id: 1047 Κατηγορίες: , , Ετικέτα: Σελίδες: 208 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2004 ISBN: 960-431-925-6 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Tο παρόν βιβλίο απευθύνεται στους μαθητές της Γ’ Λυκείου, Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και είναι γραμμένο σύμφωνα με την νέα ύλη του υπουργείου παιδείας.
Με τη συγγραφή του βιβλίου θέλουμε να τονώσουμε τη διάθεση των μαθητών για εμβάθυνση στις έννοιες της εξεταστέας ύλης και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε την κριτική σκέψη τους. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσα από την ανάλυση πρωτότυπων θεμάτων που άπτονται των αναγκών του μαθητή για μια ολοκληρωμένη προετοιμασία.
Με τα 20 κριτήρια αξιολόγησης (προσομοιώσεις θεμάτων εξετάσεων) σκοπεύουμε να προσφέρουμε τη δυνατότητα συστηματικής εξάσκησης στον υποψήφιο σπουδαστή. Παράλληλα πιστεύουμε ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα αξιόπιστο και εύχρηστο εγχειρίδιο για τους συναδέλφους φυσικούς, ώστε να βοηθήσουν αποτελεσματικά κάθε μαθητή στην κατανόηση όλων των εννοιών της εξεταστέας ύλης.
Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, αποτελεί ένα δύσκολο έργο τόσο για τους ίδιους τους μαθητές όσο και για τους συναδέλφους διδάσκοντες. Πιστεύουμε ότι η επαρκής προετοιμασία του μαθητή πρέπει να περιλαμβάνει εξάσκηση σε θέματα αυξημένης δυσκολίας, αλλά και γνώση της ορθής αντιμετώπισής τους. Επιχειρούμε μια αρκετά μεθοδική και αναλυτική επίλυση των προβλημάτων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό, ώστε ο κάθε μαθητής να αποκτήσει σταδιακά μια ολοκληρωμένη άποψη για τον ορθό τρόπο επίλυσης συνδυαστικών θεμάτων.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα των επίμονων προσπαθειών μας για την απόδοση των εννοιών της φυσικής με τρόπο κατανοητό, καθώς και τη διερεύνηση των φυσικών φαινομένων υπό το πρίσμα της επιστήμης.


Περιεχόμενα:

Κεφάλαιο 1: Ηλεκτρικές & Μηχανικές Ταλαντώσεις

  • 1ο – 3ο Διαγωνίσματα

Κεφάλαιο 2: Κύματα

  • 4ο – 6ο Διαγωνίσματα

Επανάληψη 1ου και 2ου Κεφαλαίου: Ταλαντώσεις & Κύματα

  • 7ο Διαγώνισμα

Κεφάλαιο 3: Μηχανική Στερεού Σώματος

  • 8ο – 10ο Διαγωνίσματα

Κεφάλαιο 4: Κρούσεις και σχετικές κινήσεις

  • 11ο – 12o Διαγωνίσματα

Επανάληψη Εφ’ όλης της ύλης

  • 13ο – 20o Διαγωνίσματα

Απαντήσεις των Διαγωνισμάτων