Ανάλυση, Τεύχος Γ

10,60

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
N-id: 0832 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 200 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2001 ISBN: 960-431-661-3 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Η αυξανόμενη σημασία των Μαθηματικών στο σύγχρονο κόσμο κατοπτρίζεται έντονα στο ενδιαφέρον των επιστημόνων να εισάγουν τα Μαθηματικά στις σπουδές τους και να μαθηματικοποιήσουν την επιστήμη τους. Κατά το τελευταίο τέταρτο του 20ου αιώνα οι θετικές επιστήμες παρουσίασαν μια εντυπωσιακή ανάπτυξη, σε έκταση και βάθος. Οι μαθηματικές τεχνικές έχουν διεισδύσει σε επιστημονικές περιοχές εκτός της μαθηματικής Επιστήμης, όπως π.χ. στη Φυσική, στην Τεχνολογία, στη Βιολογία ακόμη και στην Οικονομία και στις άλλες Κοινωνικές Επιστήμες. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και υπολογιστικές τεχνικές δίνουν ερευνητικά ερεθίσματα σε περιοχές, των οποίων η σημασία για τα ίδια τα Μαθηματικά και για άλλες Επιστήμες είναι πολύ μεγάλη. Έτσι σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η υψηλή Τεχνολογία είναι μαθηματική Τεχνολογία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει σημαντική Τεχνολογική εξέλιξη χωρίς τη βαθύτερη γνώση των Μαθηματικών.
Tο τεύχος ANAΛYΣH Γ’ μαζί με τα τεύχη ANAΛYΣH A’ και ANAΛYΣH B’ πραγματεύονται το Διαφορικό και Oλοκληρωτικό Λογισμό συναρτήσεων μιας και πολλών μεταβλητών και αποτελούν επεξεργασία και βελτίωση των βιβλίων MAΘHMATIKH ANAΛYΣH I&II και III (Eκδόσεων Zήτη, 1989-1996) και είναι εμπλουτισμένα με περισσότερα κατάλληλα επιλεγμένα παραδείγματα. Περιλαμβάνουν την ύλη της ANAΛYΣEΩΣ που διδάσκεται στα Mαθηματικά και Tεχνολογικά Tμήματα των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων. Tο βιβλίο απευθύνεται και στους πτυχιούχους των Tμημάτων αυτών που ασκούν ήδη το επάγγελμά τους, γιατί αποτελεί ένα χρήσιμο βιβλίο αναφοράς. H κατανομή της ύλης στα τρία τεύχη ανταποκρίνεται στην αντίστοιχη κατανομή της ύλης στα εξάμηνα 1ο, 2ο και 3ο του Tμήματος Eφαρμοσμένων Mαθηματικών και Φυσικών Eπιστημών του Eθνικού Mετσοβίου Πολυτεχνείου.
Σε όλο το βιβλίο όταν χρησιμοποιούμε σχέσεις, προτάσεις και έννοιες που είναι γνωστές από το Λύκειο δεν τις σχολιάζουμε, εφόσον θεωρούμε ότι οι σχολικές γνώσεις είναι ικανοποιητικές. Παραθέτουμε πολλά λυμένα παραδείγματα, που η γνώση τους είναι απαραίτητη για την κατανόηση της ύλης. Ορισμένα από αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν προτάσεις ή πορίσματα στο αντίστοιχο κεφάλαιο. Πολλές ασκήσεις αποτελούν σημαντικό στοιχείο της ύλης του βιβλίου και γι’ αυτό, όταν είναι απαραίτητο, θα παραπέμπουμε σ’ αυτές. Στο τέλος ορισμένων κεφαλαίων υπάρχουν παραρτήματα (με σκιασμένο περιθώριο), όπου παρατίθενται αποδείξεις και σχόλια, που θεωρούμε ότι δεν είναι απαραίτητα σε πρώτη ανάγνωση και ενδιαφέρουν εκείνους που θα ήθελαν να εμβαθύνουν στα περιεχόμενα του αντίστοιχου κεφαλαίου.
Η παραπομπή «η πρόταση 5.3.2» σημαίνει «η πρόταση 3.2 του κεφαλαίου 5», ενώ «η πρόταση 6.4» σημαίνει «η πρόταση 6.4 της παραγράφου αυτής» και «η §7.3» η παράγραφος 3 του κεφαλαίου 7. Η αρίθμηση των κεφαλαίων των τριών τευχών είναι ενιαία. Στο τεύχος Α’ περιλαμβάνονται τα κεφάλαια 1-12, στο τεύχος Β’ τα κεφάλαια 13-24 και στο Γ’ τα κεφάλαια 25-29.

Περιέχει τα κεφάλαια:
25. Επικαμπύλια Ολοκληρώματα
26. Διπλό Ολοκλήρωμα
27. Τριπλό και Πολλαπλό Ολοκλήρωμα
28. Επιφανειακά Ολοκληρώματα
29. Ολοκληρωματικοί Τύποι
Η μελέτη των διανυσματικών πεδίων και οι εφαρμογές τους περιλαμβάνονται στο τελευταίο κεφάλαιο.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Βιβλία που έχουν λίγα ή καθόλου αντίτυπα.
Για παραγγελίες - πληροφορίες παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία ή τηλεφωνήστε μας στο 2310-203720.

    * Ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και εφαρμόζονται η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.