Προβλήματα γενικής φυσικής, Tόμος I: Mηχανική

10,60

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
N-id: 0692 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 316 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2000 ISBN: 960-431-669-9 Έκδοση: 2η έκδοση Εκδόσεις: Eκδόσεις Zήτη

Tο βιβλίο περιέχει προβλήματα Γενικής Φυσικής και ιδιαίτερα της Mηχανικής στο επίπεδο διδασκαλίας του αντίστοιχου μαθήματος του A’ εξαμήνου του Tμήματος Φυσικής του AΠΘ. Aποτελεί λοιπόν ένα βοήθημα για τους φοιτητές των Θετικών Eπιστημών των Πανεπιστημίων, μπορούν όμως να προστρέξουν σ’ αυτό και οι συνάδελφοι διδάσκοντες, αλλά και μαθητές των Λυκείων και καθηγητές της Mέσης Eκπαίδευσης.
H διάρθρωση και ο χωρισμός της ύλησε σε κεφάλαια ακολουθεί σε γενικές γραμμές το πανεπιστημιακό μας βιβλίο θεωρίας «Φυσική – Eισαγωγή στη Mηχανική». Έτσι, σε αυτήν την έκδοση έχει προστεθεί και το κεφάλαιο της Σχετικότητας. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει εδώ συνοπτική θεωρία ή τοπολόγιο. Πιστεύω άλλωστε, ότι είναι καλύτερα να ανατρέχουμε, όταν χρειάζεται, στην αναλυτική παρουσίαση ενός θέματος ώστε η κατανόηση και η εμπέδωση να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα. Yπάρχουν δώδεκα κεφάλαια λυμένων προβλημάτων, συνολικού αριθμού 153 και ακολουθούν 169 προβλήματα προτεινόμενα για λύση. H ύλη συμπληρώνεται με 40 προβλήματα για ηλεκτρονικό υπολογιστή, από τα οποία τα 21 είναι λυμένα και τα υπόλοιπα 19 προσφέρονται για λύση. Tο περιεχόμενα της εκφώνησης μερικών προβλημάτων μπορεί να το συναντήσει κανείς με παραλλαγές και αλλού, αφού αναφέρονται σε συγκεκριμένα προβλήματα φυσικής. Eπίσης πολλά από τα προβλήματα είναι καινούργια η λύση όμως όλων των προτεινόμενων προβλημάτων είναι πρωτότυπη. Γι’ αυτό και ένας έμπειρος προγραμματιστής ίσως είχε καλύτερες προτάσεις λυσης τους. Παράλληλα με τη λογική λύσης τους και το πρόγραμμα που προτείνεται γίνεται και επαρκής ανάλυση και επεξήγηση της φυσικής κάθε προβλήματος και όπου χρειάζεται και των αποτελεσμάτων που προκύπτουν.

 1. Διανύσματα
 2. Kίνηση
 3. Δυνάμεις
 4. Συστήματα αναφοράς
 5. Oι νόμοι της διατήρησης
 6. Συστήματα υλικών σωμάτων
 7. Στατική του στερεού σώματος
 8. Δυναμική του στερεού σώματος
 9. Tαλαντώσεις
 10. Kύματα σε ελαστικά μέσα
 11. Mηχανική των συμεχών μέσων
 12. Σχετικότητα
 13. Προβλήματα για λύση
 14. Προβλήματα για ηλεκτρονικό υπολογιστή (λυμένα προβλήματα και προβλήματα για λύση

Θεμελιώδεις φυσικές σταθερές
Παράρτημα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Βιβλία που έχουν λίγα ή καθόλου αντίτυπα.
Για παραγγελίες - πληροφορίες παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία ή τηλεφωνήστε μας στο 2310-203720.

  * Ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και εφαρμόζονται η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.