Κακαβάς-Παπανιάρος Παναγιώτης

Ο Παναγιώτης Α. Κακαβάς-Παπανιάρος είναι Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός (με έπαινο 2003) από το Πολυτεχνείο Πατρών και Πτυχιούχος Φυσικός (με άριστα 1979) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας στο Los Angeles των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Συγκεκριμένα έλαβε μεταπτυχιακούς τίτλους στη Φυσική (1981) Χημική Μηχανική (1983), και Εφαρμοσμένα Μαθηματικά (1985). Εκπόνησε στο ίδιο πανεπιστήμιο τη διδακτορική του διατριβή σε θέματα δομικής ακεραιότητας υλικών (1987), στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών.

Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Πολυτεχνείο Πατρών, τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών και από το 2019  είναι τακτικός πρωτοβάθμιος καθηγητής στο  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (πρ. AΤΕΙ Πάτρας).

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει εργασίες σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια σε θέματα τεχνολογίας υλικών. Επίσης έχει ασχοληθεί με τον ποιοτικό έλεγχο των υλικών και κατασκευών και έχει εκπονήσει επαγγελματικές μελέτες σ’ αυτόν τον τομέα.

 

 

 

Βιβλία του Συγγραφέα