Αρβανίτης Αποστόλης

Αρβανίτης Αποστόλης

Με λένε Αποστόλη Αρβανίτη. Γεννήθηκα στο Βραδέτο Ζαγορίου τον Ιούλιο του 1958. Έζησα και μεγάλωσα στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης. Τελείωσα το εξατάξιο Γυμνάσιο στη Ζωσιμαία Σχολή στα Γιάννενα το 1976. Την ίδια χρονιά εισάχθηκα στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών.
Είμαι παντρεμένος με την Ειρήνη Κριτσινέλη και έχουμε ένα γιο τον Λάμπρο, που τώρα πολιτικός μηχανικός, όπως πολλοί άλλοι νέοι επιστήμονες, εργάζεται στην Αγγλία.
Από το 1982 μέχρι σήμερα διδάσκω. Εκλέχτηκα Λέκτορας το 1987 και τελικά πρωτοβάθμιος Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από το 2001. Έχω γράψει πολλές επιστημονικές εργασίες και βιβλία. Τρία βιβλία μου για το Κτηματολόγιο εκδόθηκαν από τις Εκδόσεις ΖΗΤΗ. Το πρώτο το 2000, το δεύτερο το 2014 και το τρίτο το 2022. Ήμουν Πρόεδρος στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.» στην Αθήνα, από το τέλος του 2009 μέχρι τον Απρίλη του 2013.
Προσπαθώ να δίνω ό,τι καλύτερο μπορώ στο Πανεπιστήμιο. Ιδίως στους συνεργάτες μου και τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε όσα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχω διδάξει.
Από τα διαβάσματά μου έμαθα πως δεν πρέπει να φλυαρείς και να κουράζεις τον αναγνώστη. Ελπίζω να το πέτυχα.

Βιβλία του Συγγραφέα