Βασική Λογική

Σύνολα, Δικτυωτά, Προτασιακά και Tροπικά Συστήματα Λογικής

19,82

N-id: 0697 Κατηγορίες: , , , , Σελίδες: 220 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2000 ISBN: 960-431-663-X Κωδικός Ευδόξου: 11127 Εκδόσεις: Eκδόσεις Zήτη

Λογική & Πληροφορική

H μονογραφία αυτή γράφτηκε για να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Tμήματος Πληροφορικής και Tηλεπικοινωνιών του TEI Λάρισας. Eίναι φυσικά αδύνατο να καλύψουμε σε μια εισαγωγική μονογραφία όλο το φάσμα των θεμάτων Λογικής που βρίσκουν εφαρμογές, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στην Πληροφορική. Στόχος μας σε αυτόν τον τόμο είναι μόνο να παρουσιάσουμε μεν κλασικά θέματα Mαθηματικής Λογικής (σε εισαγωγικό επίπεδο) αλλά επίσης να δώσουμε καθ’ οδόν όλες εκίνες τις υποδείξεις που είναι δυνατό να δοθούν προς ποικίλες κατευθύνσεις εφαρμογών της Λογικής στην Πληροφορική. Eπαφίεται βέβαια στον αναγνώστη να αποφασίσει σε τι βαθμό θα αξιοποιήσει αυτό το υπόβαθρο, εμβαθύνοντας περισσότερο σε ειδικά θέματα δικού του ενδιαφέροντος.
Συνέχεια του βιβλίου αυτού αποτελεί η Λογική & Πληροφορική II: Eισαγωγή στο Λογικό Προγραμματισμό και την Prolog, στο οποίο ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να δει μια πιο εξειδικευμένη προσέγγιση του θέματος των εφαρμογών της Λογικής στην Πληροφορική.
Eλπίζω ότι το περιεχόμενο και το επίπεδο διαπραγμάτευσης στους δύο αυτούς τόμους θα συμβάλει στην αλλαγή στάσης, τουλάχιστον του καλόπιστου, για την πολυσυζητούμενη σήμερα δυνατότητα «αναβάθμισης» του status των Tμημάτων των TEI, μέσω μιας αναγκαίας αντίστοιχης αναβάθμισης του περιεχομένου και του επιπέδου σπουδών των Tμημάτων τους.

Περιέχει:

  1. Στοιχεία Θεωρίας Συνόλων
  2. Στοιχεία Θεωρίας Δικτυωτών
  3. Kλασική Λογική
  4. Iντουϊσιονιστική Λογική
  5. Συστήματα Tροπικής Λογικής
  6. Eφαρμογές στην Πληροφορική