Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας Γ΄ Λυκείου

Πέτυχε τον στόχο σου!

17,17

N-id: 1681 Κατηγορίες: , , Ετικέτα: Σελίδες: 544 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2019 ISBN: 978-960-456-523-8 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Επικαιροποιημένη ανατύπωση 2023, περιέχει το κεφάλαιο Ε΄ «Παρευξείνιος Ελληνισμός». Οι απαντήσεις των ασκήσεων για επανάληψη και των διαγωνισμάτων περιέχονται σε ψηφιακό αρχείο.

Το παρόν βιβλίο έχει στόχο να σας κάνει να κατανοήσετε σε βάθος τη διδακταία ύλη του μαθήματος της ιστορίας κατεύθυνσης της Γ΄ λυκείου και να σας δώσει τα εργαλεία εκείνα που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις εξετάσεις σας.
Δεν είναι άλλο ένα βοήθημα στα χέρια σας, αλλά μια επιστημονικά και παιδαγωγικά συγκροτημένη προσπάθεια για να αφομοιώσετε τις ιδιαίτερες και ειδικές ιστορικές συνθήκες που διαμόρφωσαν την ταυτότητα του νεοελληνικού κράτους από την ίδρυση του έως τις αρχές του 20ού αιώνα.
Το βιβλίο αυτό περιέχει συστηματοποιημένη και με κατανοητό τρόπο διαμορφωμένη τη νέα εξεταζόμενη ύλη του μαθήματος, στοχεύοντας να ανταποκριθεί στις εκπαιδευτικές ανάγκες και προσδοκίες σας.
Για αυτόν τον λόγο, η ύλη κατανεμήθηκε σε διδακτικές ενότητες και με καθορισμένους εκπαιδευτικούς στόχους, ώστε να εστιάσετε στην ουσία των ιστορικών γεγονότων.
Επιπρόσθετα, θα βρείτε υλικό για την εξάσκηση και την κατάκτηση της ύλης σύμφωνα με το πρότυπο των εξεταζόμενων θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικά, η διάρθρωση του εκπαιδευτικού βοηθήματος είναι η ακόλουθη:

  • Μεθοδολογία Πηγών – Παραδείγματα.
  • Ιστορικό πλαίσιο της εποχής του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.
  • Χρονολογικοί Πίνακες.
  • Βασικά σχεδιαγράμματα της κάθε ενότητας και προσδιορισμός του διδακτικού στόχου που καλείστε να πετύχετε με τη μελέτη σας.
  • Ορισμοί ιστορικών γεγονότων και εννοιών.
  • Επαναληπτικές ασκήσεις κλειστού και ανοικτού τύπου, συμπληρωματικές πηγές και διαγωνίσματα για κάθε κεφάλαιο ξεχωριστά με τις απαντήσεις τους.
  • Δέκα επαναληπτικά διαγωνίσματα σε όλη την ύλη με τις απαντήσεις τους.