Επώνυμες Oργανικές Aντιδράσεις

19,08

N-id: 1727 Κατηγορίες: , , Ετικέτα: Σελίδες: 224 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2021 ISBN: 978-960-456-566-5 Κωδικός Ευδόξου: 102125016 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Η ανακάλυψη μιας πληθώρας επωνύμων οργανικών αντιδράσεων και η διευκρίνιση των πολύπλοκων μηχανισμών τους συνετέλεσε στην εξαιρετική πρόοδο της Οργανικής Χημείας. Από την ταπεινή αρχή της αλκαλικής υδρόλυσης των ζωικών και φυτικών λιπών από τους Φοίνικες, για την παραγωγή σαπουνιού στα βιβλικά χρόνια, μέχρι την εποχή των σύγχρονων αντιδράσεων που καλύπτονται στο βιβλίο, η Οργανική Χημεία έχει βρει άπειρες εφαρμογές σε ένα σωρό διαφορετικά πεδία, όπως την παραγωγή φαρμάκων, χρωμάτων, πολυμερών, υφαντικών ινών, καταλυτών κ.ά. που είχαν θετικότατη επίδραση στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Το βιβλίο απευθύνεται στους πανεπιστημιακούς προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές κυρίως των Χημικών Τμημάτων, αλλά και άλλων τμημάτων που περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους το μάθημα της Οργανικής Χημείας. Είναι κατάλληλο για την εύκολη μάθηση και απομνημόνευση των οργανικών αντιδράσεων, αλλά και των βασικών αρχών της Οργανικής Χημείας.