Γεωδαιτικές Μέθοδοι Ελέγχου Μετακινήσεων

30,53

N-id: 1709 Κατηγορίες: , , Ετικέτα: Σελίδες: 288 Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2020 ISBN: 978-960-456-551-1 Κωδικός Ευδόξου: 94700301 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Έγχρωμη έκδοση

Το βιβλίο αυτό στοχεύει στο να παρουσιάσει τη σύγχρονη αντιμετώπιση των μεθόδων ελέγχου μετακινήσεων – παραμορφώσεων, συνδυάζοντας τη θεωρία με την πράξη.
Τα σχήματα, οι εικόνες και τα αναλυτικά παραδείγματα συνόρθωσης γεωδαιτικών δικτύων και ελέγχου μετακινήσεων που περιλαμβάνονται, έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν στην κατανόηση των εφαρμοζόμενων μεθοδολογιών μέτρησης και επεξεργασίας, κάνοντας ταυτόχρονα ευχάριστη την ανάγνωση.
Απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές τοπογράφους μηχανικούς αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που ασχολείται με θέματα συνόρθωσης δικτύων και προσδιορισμού μετακινήσεων στην επαγγελματική του δραστηριότητα.
Η γεωδαισία, συνεπικουρούμενη από την εξέλιξη της τεχνολογίας, καλύπτει και την επιστημονική περιοχή των μετακινήσεων. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η ραγδαία εξέλιξη των οργάνων μέτρησης αλλά και των υπολογιστικών συστημάτων και λογισμικών επεξεργασίας των μετρήσεων, επηρέασαν θετικά τη δράσης της στο γνωστικό αντικείμενο των μετακινήσεων. Αναπτύχθηκαν νέες μεθοδολογίες οι οποίες διεύρυναν τα πεδία παρέμβασης και εφαρμογής της.
Αυτό το στοιχείο αποτέλεσε και το έναυσμα για τον τίτλο του βιβλίου Γεωδαιτικές μέθοδοι ελέγχου Μετακινήσεων.
Η ανάπτυξη και χρήση ολοκληρωμένων συστημάτων μέτρησης (γεωδαιτικοί σταθμοί, ψηφιακοί χωροβάτες, δέκτες δορυφορικού εντοπισμού) απλουστεύει και συντομεύει τη συλλογή των μετρήσεων στο πεδίο. Παράλληλα συνδυάζεται με κατάλληλα λογισμικά επεξεργασίας και έτσι οδηγεί σε αξιόπιστα, ακριβέστερα παράγωγα και καθιστά απλούστερη τη διαδικασία ελέγχου μετακινήσεων – παραμορφώσεων.
Στα επιμέρους κεφάλαια του παρόντος βιβλίου παρουσιάζονται τα στοιχεία (θεωρητικά και εφαρμοσμένα) που επιτρέπουν την ορθή γνώση για τη χρήση των γεωδαιτικών μεθόδων, που οδηγούν με ασφάλεια στη συνόρθωση (επίλυση) γεωδαιτικών δικτύου ελέγχου μετακινήσεων.

Περιέχονται τα κεφάλαια:

  1. Περί Ελέγχου Μετακινήσεων
  2. Παράμετροι Ορισμού Δικτύων
  3. Δίκτυα Ελέγχου
  4. Συνόρθωση Δικτύων
  5. Αξιολόγηση Συνόρθωσης
  6. Υπολογισμός Mετακινήσεων
  7. Παραδείγματα – Εφαρμογές
  8. Παρακολούθηση της «Υγείας» Κατασκευών (Structural Health Monitoring)