Διδασκαλία και Διαμαθητικές Σχέσεις στη Σχολική Τάξη

19,08

N-id: 1742 Κατηγορίες: , , Ετικέτα: Σελίδες: 176 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2022 ISBN: 978-960-456-587-0 Κωδικός Ευδόξου: 112699621 Έκδοση: 2η έκδοση Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Σε αυτό το βιβλίο αναδεικνύεται η σπουδαιότητα των σχέσεων που αναπτύσσουν τα παιδιά στο σχολείο με τους συμμαθητές τους τόσο γιατί η μάθηση συντελείται κατά τη συναναστροφή του ατόμου με άλλους, όσο και γιατί το παιδί πρέπει να μπορεί να επικοινωνεί, να έχει καλές σχέσεις, να είναι αποδεκτό από τους συμμαθητές του και να έχει καλούς φίλους.
Το παιδί που δεν έχει αυτή την ικανότητα πιθανόν να συναντήσει εμπόδια στην κοινωνική, συναισθηματική και γνωστική του ανάπτυξή θέτοντας σε κίνδυνο την ψυχοκοινωνική του ευημερία.

Το παρόν βιβλίο βοηθά τον εκπαιδευτικό, με την εφαρμογή της κοινωνιομετρίας, την κοινωνικο-συναισθηματική μάθηση, τη διδασκαλία σε ομάδες κ.ά., να ενισχύσει την κοινωνικοπαιδαγωγική αποστολή του σχολείου που έχει απώτερο στόχο την προσωπική και κοινωνική ευημερία των ατόμων, την αυτοπραγμάτωσή τους και την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία.
Επίσης, θα κατανοήσουν μέσα από ένα θεωρητικό υπόβαθρο τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μαθητών στο σχολείο και θα εντοπίσουν τους σημαντικούς παράγοντες ενίσχυσής τους.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο αναπτυξιακό στάδιο της προσχολικής ηλικίας επειδή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ατόμου.