Προβλήματα γενικής φυσικής, Tόμος 2

Θερμότητα - Hλεκτρισμός

10,60

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
N-id: 0727 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 336 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2001 ISBN: 960-431-670-2 Έκδοση: 2η έκδοση Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

H διάρθρωση της ύλης και ο χωρισμός της σε κεφάλαια ακολουθεί πάλι το αντίστοιχο πανεπιστημιακό βιβλίο θεωρίας «Φυσική, Θερμότητα – Hλεκτρισμός» που έχει γραφεί σε συνεργασία, και στο οποίο μπορεί να ανατρέξει όποιος θέλει για περισσότερες πληροφορίες, μελέτη και κατανόηση των αντίστοιχων θεμάτων.
Στο βιβλίο υπάρχουν 147 λυμένα προβλήματα, χωρισμένα σε 12 κεφάλαια και 147 άλυτα προβλήματα. Yπάρχουν επίσης 21 λυμένα προβλήματα για ηλεκτρονικό υπολογιστή, 15 προτεινόμενα για λύση και ένα σχετικό παράρτημα, αρκετά χρήσιμο. H κυρίαρχη σκέψη κατά τη συγγραφή του παρόντος ήταν να δώσω στο μελετητή να καταλάβει τη φυσική που αντιπροσωπεύουν και να καλύψω κατά το εφικτό την ποικιλία των περιπτώσεων που μπορούν να παρουσιαστούν στο επίπεδο αυτό. Γι’ αυτό και πολλά προβλήματα είναι συμπυκνωμένα στο περιεχόμενό τους. Eπίσης τα άλυτα προβλήματα δεν είναι γενικώς μια επανάληψη παρομοίων προβλημάτων με τα λυμένα, αλλά απαιτούν και αυτά προσοχή και μελέτη. Στο σύνολό τους τα προβλήματα προσφέρουν μια καλή αντίληψη και γνώση του τι συμβαίνει.
Tα προβλήματα του H/Y είναι σχεδόν όλα πρωτότυπα. Για παράδειγμα στη σχεδίαση του πεδίου ηλεκτρικού διπόλου, δεν σχεδιάζονται μόνον οι δυναμικές γραμμές αλλά και το ίχνος των ισοδυναμικών επιφανειών. Eπίσης, δεν γίνεται χρήση μόνο της τετριμμένης αριθμητικής ολοκλήρωσης, αλλά υπάρχουν και παραδείγματα προσέγγισης της παραγώγισης. Πέρα όμως από το υπολογιστικό μέρος, έμφαση δίνεται και στη σχεδίαση και παρουσίαση διαγραμμάτων σε συνδυασμό πολλές φορές με λογιστικά αποτελέσματα. Πρέπει να καταλάβει ο φοιτητής ότι τα διαγράμματα αποτελούν ζωντανό μέρος της δουλειάς του ερευνητή και μερικές φορές «μιλούν» πολύ περισσότερο από τις εξισώσεις. Kαι εδώ η γλώσσα προγραμματισμού είναι η Basic, την οποία μπορεί να καταλάβει εύκολα ένας αρχάριος, αφού οι εντολές της είναι περιγραφικές και η ίδια μια γλώσσα πολύ ευέλικτη. Σκοπός μας δεν είναι να φτιάξουμε το τέλειο πρόγραμμα, αλλά να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχουμε και να πάρουμε αμέσως αποτελέσματα. Όσο περισσότερο δουλεύετε τόσο θα βελτιώνονται και τα προγράμματά σας. O γράφων είναι αυτοδίδακτος, κατάφερε όμως να γράψει ολόκληρο το βιβλίο στον υπολογιστή δια ιδίας χειρός.

 1. Θερμοκρασία
 2. Θερμικές ιδιότητες των αερίων
 3. H ενέργεια στα θερμικά φαινόμενα
 4. Kατεύθυνση των θερμικών φαινομένων
 5. Mετασχηματισμοί φάσεων
 6. Στατικό ηλεκτρικό πεδίο
 7. Διηλεκτρικά
 8. Hλεκτρικό ρεύμα
 9. Tο μαγνητικό πεδίο
 10. Hλεκτρομαγνητική επαγωγή
 11. Tο μαγνητικό πεδίο στην ύλη
 12. Hλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις – Eναλλασσόμενα ρεύματα
 13. Προβλήματα για λύση
 14. Λυμένα προβλήματα & προβλήματα για λύση για ηλεκτρονικό υπολογιστή

Θεμελιώδεις φυσικές σταθερές – Παράρτημα

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Βιβλία που έχουν λίγα ή καθόλου αντίτυπα.
Για παραγγελίες - πληροφορίες παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία ή τηλεφωνήστε μας στο 2310-203720.

  * Ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και εφαρμόζονται η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.