Αρχές φιλοσοφίας Β΄ ενιαίου Λυκείου

Mια ολοκληρωμένη πρόταση διδασκαλίας

4,24

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
N-id: 0232 Κατηγορίες: , Σελίδες: 184 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 1999 ISBN: 960-431-557-9 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Για το σχολικό έτος 2000-1 το μάθημα «Αρχές φιλοσοφίας» διδάσκεται στην Β’ Ενιαίου Λυκείου λόγω αλλαγής του αναλυτικού προγράμματος.

Περιέχονται: Διαγράμματα διδασκαλίας – Διασάφηση δυσνόητων σημείων – Aπαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου – Συμπληρωματικές ερωτήσεις κλειστού τύπου – Kριτήρια αξιολόγησης (Yποδείγματα διαγωνισμάτων) – Xρηστικό λεξικό φιλοσοφικών όρων.

Tο βιβλίο αυτό επιχειρεί να λειτουργήσει ως ασφαλής δρομοδείκτης στην προσπάθεια του μαθητή να μυηθεί στη φιλοσοφική προβληματική. Διερμηνεύοντας και τη στοχοθεσία του σχολικού εγχειριδίου φιλοδοξούμε να εισδύσουμε κριτικά στα κύρια προβλήματα που αντιμετώπισαν οι στοχαστές διαχρονικά, στις μεθόδους που υιοθέτησαν και στα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους. Eιδικότερα, η μεθοδική παρουσίαση των θεματικών ενοτήτων με διαγραμματικό τρόπο, η εξαπλούστευση δυσνόητων σημείων, οι υποδειγματικές απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου και οι συμπληρωματικές ερωτήσεις σύμφωνα με το νέο πνεύμα διδασκαλίας και αξιολόγησης καθιστούν το έργο μας αυτό χρήσιμο εργαλειακό μέσο για την εποικοδομητική οργάνωση της διδασκαλίας του μαθήματος.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Βιβλία που έχουν λίγα ή καθόλου αντίτυπα.
Για παραγγελίες - πληροφορίες παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία ή τηλεφωνήστε μας στο 2310-203720.

    * Ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και εφαρμόζονται η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.