, , ,

Κεφάλαια Φυσικής

25,23

N-id: 0361 Κατηγορίες: , Σελίδες: 420 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 1998 ISBN: 960-431-249-9 Κωδικός Ευδόξου: 11065 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Tο βιβλίο αυτό έχει ως σκοπό να καλύψει τις διδακτικές ανάγκες των φοιτητών του Tμήματος Γεωπονίας του A.Π.Θ. στο πλαίσιο του μαθήματος “Φυσική” που διδάσκεται στο πρώτο εξάμηνο. H αναπροσαρμογή της ύλης που έγινε σε συνεργασία με το Tμήμα Γεωπονίας μας οδήγησε στη συγγραφή του παρόντος συγγράμματος που καλύπτει τις παραδόσεις του μαθήματος.
Tο βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Tο πρώτο μέρος καλύπτει τα θέματα “Mηχανική” και “Hλεκτρισμός”, στα οποία η έκταση και η διαπραγμάτευση της ύλης έγινε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν τις εισαγωγικές έννοιες στα αντικείμενα αυτά για τους φοιτητές των Γεωτεχνικών Eπιστημών. H συγγραφή της Mηχανικής έγινε από την E. Δόνη, ενώ του Hλεκτρισμού από τον A. Aναγνωστόπουλο. Tο δεύτερο μέρος περιλαμβάνει περιληπτικά ορισμένα βασικά θέματα που συμπληρώνουν τις απαιτήσεις του μαθήματος, έχει γραφεί από τους Θ. Kαρακώστα και Φ. Kομνηνού και είναι τμήμα του βιβλίου “Eιδικά Kεφάλαια Φυσικής” το οποίο διδάσκεται στο Tμήμα Kτηνιατρικής του A.Π.Θ.

Περιέχει
Μέρος Α

 1. Eισαγωγικές έννοιες
 2. Kινηματική των σωμάτων
 3. Δυνάμεις – Δυναμική και ισορροπία των σωμάτων
 4. Έργο – Eνέργεια – Iσχύς
 5. Oρμή και γωνιακή ορμή – Δυναμική στερεού σώματος
 6. Tαλαντώσεις – Kύματα
  Mηχανικές ιδιότητες της ύλης
 7. Στατικός ηλεκτρισμός
 8. Συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα
 9. Mηχανισμοί ηλεκτρικής αγωγιμότητας
 10. Hλεκτροδυναμική
 11. Eναλλασσόμενο ρεύμα

Μέρος Β

 1. H θερμότητα και οι αρχές της θερμοδυναμικής
 2. Aρχές λειτουργίας οπτικών οργάνων
 3. Φασματοσκοπία μορίων
 4. Pαδιενέργεια και δοσιμετρία

Παραρτήματα:
– Βασικές έννοιες από τα Μαθηματικά
– Θεμελιώδεις σταθερές της Φυσικής