Κουρτίδου - Παπαδέλη Χρυσούλα

Η Δρ. Χρυσούλα Κουρτίδου - Παπαδέλη, πρωτοπορεί στην Αεροδιαστημική Ιατρική στην Ελλάδα. Ασκεί την Iατρική ως Eιδικός Πνευμονολόγος, Eιδικός Αεροδιαστημικής Ιατρικής, Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εγκεκριμένη ιατρικός εξεταστής ιπταμένων ΗΠΑ, Ελλάδας, Αγγλίας και Καναδά από το 1993. Διευθύντρια του Κέντρου Αεροπορικής Ιατρικής στη Θεσσαλονίκη.

Το 1996 ίδρυσε με τη βοήθεια της κ. Ιωάννας Βερνίκου, του συζύγου της κ. Λαζάρου Xρ. Παπαδέλη, Eφέτου ε.τ. και άλλων επιστημόνων, την Ελληνική Εταιρία Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Διαστημικών Ερευνών και διοργάνωσε την 1η Διεθνή Συνάντηση Aεροδιαστημικής Iατρικής με συμμετοχή αστροναυτών και κοσμοναυτών.

Το 2000 συνδιοργάνωσε με την Παγκόσμια Ακαδημία Αστροναυτικής στη Σαντορίνη με μεγάλη επιτυχία το 13o Παγκόσμιο Συνέδριο «Ο άνθρωπος στο Διάστημα», υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ακαδημίας Αστροναυτικής και του Προέδρου της Eλληνικής Δημοκρατίας. Αυτό σηματοδότησε την είσοδο του Ελληνικού εξερευνητικού πνεύματος στην παράδοση της παγκόσμιας Διαστημικής Ιατρικής Kοινότητας.

Αναγνωρίσθηκε διεθνώς με πολλές τιμητικές διακρίσεις, με το βραβείο αριστείας νέου ερευνητού από τον Oργανισμό Aεροδιαστημικής Iατρικής των H.Π.A. και το 2002 εκλέχθηκε μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Αστροναυτικής. Προσθέτει στο βιβλίο αυτό τη δική της κλινική εμπειρία και έρευνα στο χώρο της γήρανσης και τις προσωπικές της γνώσεις σε θέματα γήρανσης στην Ελλάδα.

Βιβλία του Συγγραφέα