Γκότσης Πασχάλης

Ο Πασχάλης Κ. Γκότσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.

Το 1973-1978 πήρε το δίπλωμα του Πολιτικoύ Μηχανικού, της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική.

Με υποτροφία από τα Αμερικάνικα πανεπιστήμια απέκτησε:

  • Tο Μάστερ της Επιστήμης (Master of Science) από το τμήμα θεωρητική Μηχανική (τμήμα Engineering Mechanics and Science), από το πανεπιστήμιο The Pennsylvania State University, University Park, State College, Pennsylvania, USA. Το αντικείμενο της έρευνας του Master Thesis ήταν "Η Βελτιστοποίηση Λεπτών Κελυφωτών Κατασκευών με τη Χρήση των Πεπερασμένων Στοιχείων".

  • Το διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D) από το τμήμα Επιστήμη των Υλικών (Department of Μaterials Science and Engineering) από το Πανεπιστήμιο University of California, Los Angeles, California, USA. Το αντικείμενο της διδακτορικής διατριβής ήταν "Η ελαστοπλαστική ανάλυση συνθέτων υλικών με την χρήση των πεπερασμένων στοιχείων".

Ο συγγραφέας έχει αρκετά μεταπτυχιακά μαθήματα που αποκτήθηκαν με βαθμολογία, κατά την διάρκεια των σπουδών, ως μέρος των απαιτήσεων για την απόκτηση του Μάστερ και του Διδακτορικού στα πανεπιστήμια της Aμερικής.

Συνέχισε την μεταδιδακτορική του έρευνα, στο ίδιο τμήμα που πήρε το διδακτορικό του, το τμήμα της Επιστήμης των Υλικών (Department of Μaterials Science and Engineering) στο University of California, Los Angeles, California, USA.

Για δύο χρόνια, δίδαξε και έκανε έρευνα ως καθηγητής, στο τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου California State University, Long Beach, California, USA. Δίδαξε μαθήματα του κατασκευαστικού τομέα. Ως κύριος ερευνητής σε ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Αεροπορική εταιρεία TRW που εδρεύει στο Los Angeles, California, USA.

Από 1 Οκτωβρίου 1990 μέχρι της 24 Ιουνίου 1998, εργάστηκε με τον τίτλο του Αεροναυπηγού μηχανικού, στην NASA Glenn (Lewis) Research Center, Cleveland, Ohio, USA, στο τμήμα Μηχανικής των Κατασκευών (Structural Mechanics) του γενικού τμήματος Structures and Acoustic Division της διευθύνσεως Ερεύνης και Αναπτύξεως (Research and Development Directorate). Η θέση που κατείχε επί 8 χρόνια στην NASA ήταν μόνιμη . ‘Όλο το διάστημα που εργάστηκε στην NASA συνεργαζόταν με τον γνωστό επιστήμονα Dr. Christos C. Chamis στην περιοχές: της Μηχανικής των Συνθέτων Υλικών (fiber composites) καθώς και κατασκευών που αποτελούνται από σύνθετα υλικά. Μοντελοποίηση της θραύσης των υλικών και των κατασκευών και δημιουργία προγραμμάτων με τα πεπερασμένα στοιχεία. Επίσης εργάστηκε σε διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα με τα πανεπιστήμια και την βιομηχανία.

Τον Ιούνιο του 1998 επέστρεψε από την Αμερική στην Ελλάδα.

Από τις 28 Ιουνίου 1998 μέχρι τώρα εργάζεται ως καθηγητής στο τμήμα των Μηχανολόγων του ΤΕΙ Σερρών. Επίσης είναι διευθυντής του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας στις Σέρρες.

O συγγραφέας έχει πλήθος εργασιών σε διεθνή περιοδικά και διεθνή συνέδρια.

Τα αντικείμενα της ερευνάς του είναι:

  • H μηχανική των συνθέτων υλικών (fiber composite laminate materials) micromechanics και macromechanics, καθώς επίσης και η μηχανική των κατασκευών που αποτελούνται από σύνθετα υλικά (fiber composite laminate materials).

  • Μοντελοποίηση της θραύσης

    α) των συνθέτων υλικών (fiber composite laminate materials) και

    β) των κατασκευών που αποτελούνται από σύνθετα υλικά. Η πρόβλεψη έναρξης της θραύσης, της διάδοσης και της καταστροφής με την χρήση των πεπερασμένων στοιχείων.

  • Η Βελτιστοποίηση συνθέτων υλικών καθώς και κατασκευών (Structural Optimization).

  • Προγραμματισμός και ανάπτυξη μαθηματικών μοντέλων.

Βιβλία του Συγγραφέα