Η άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης. Είτε ασχολούμαστε επαγγελματικά με τη γεωργία είτε μας ενδιαφέρει η τέχνη του καλλιεργείν σε μικρούς ατομικούς ή συλλογικούς περιαστικούς λαχανόκηπους, ή ακόμα και στο μπαλκόνι μας, τώρα είναι η καταλληλότερη εποχή και η γνώση είναι απαραίτητος σύμμαχος! Σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις σχετικές εκδοτικές μας προτάσεις:
Κουτσός Θεόδωρος
Η Τέχνη του Καλλιεργείν – Γεωργία, Κηπουρική, Δενδροκομία
Έγχρωμη έκδοση, 390 σελ., 17Χ24
Δε χρειάζεται ο ήλιος μοναχά
σοδειά η γη να δώσει.
Χρειάζονται και άλλα πολλά
και προπαντός η γνώση.
Θρέψη των φυτών | Γεωργική οικολογία | Σπόροι-βολβοί-μοσχεύματα-φυτάρια | Προετοιμασία και εγκατάσταση καλλιέργειας | Καλλιεργητικές επεμβάσεις | κ.ά.
Μπλέτσος Α. Φώτιος
Αρτυματικά & Αρωματικά Λαχανικά
Έγχρωμη έκδοση, σκληρό εξώφυλλο, 168 σελ., 21 x 26
Καλλιέργεια, παραγωγή και χρήση των κυριότερων αρτυματικών και αρωματικών λαχανικών που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα (άνηθος, δυόσμος, εστραγκόν, κάρδαμο, κρίταμος, κύμινο, μαϊντανός, μάραθος, σέλινο, σκόρδο, στέβια, σχοινόπρασο, σχοινόσκορδο, τριγωνέλλα)
Κουτσός Θεόδωρος
Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά
Έγχρωμη έκδοση, 352 σελ., 17 x 24
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά, από θεωρητικής και πρακτικής πλευράς.
> Αναλυτική παρουσίαση 47 είδη Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών.
> 300 περίπου έγχρωμες φωτογραφίες
Μπλέτσος Α. Φώτιος
Πρακτική Λαχανοκομία και Παραδοσιακές Ποικιλίες
Έγχρωμη έκδοση, 408 σελ., 17 x 24
Στο βιβλίο αυτό αναπτύσσονται πρακτικές καλλιέργειας και παραγωγής λαχανικών με σύγχρονες και παραδοσιακές τεχνικές.
Οι περισσότερο καλλιεργούμενες παραδοσιακές ποικιλίες 18 λαχανοκομικών ειδών περιγράφονται πλήρως όσον αφορά τα αγροκομικά, φυσιολογικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά τους.
Σταύρακας Ευστ. Δημήτριος
Αμπελογραφία
Σκληρό εξώφυλλο, 624 σελ., 17 x 24
Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τα θέματα του αμπελοοινικού χώρου, όπως γεωπόνοι, οινολόγοι, φοιτητές, αμπελουργοί κ.ά., ευελπιστώντας να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων της αμπέλου, προς όφελος των αμπελουργών και της Εθνικής Οικονομίας.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται φωτογραφίες των σημαντικότερων ειδών της αμπέλου, γηγενών και ξενικών.