Πληροφορική Γʹ Λυκείου

Ομάδα προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής

21,94

N-id: 1787 Κατηγορίες: , , Ετικέτες: , Σελίδες: 616 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2024 ISBN: 978-960-456-622-8 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

ΠΕΡΙΕΧΕΙ:
▪ Πλήρη θεωρία υπό τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων
▪ Ασκησιολόγιο και μεθόδους επίλυσης
▪ Εργαστήρια Πληροφορικής

Το παρόν βιβλίο δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό βοήθημα για τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής της Γ’ τάξης του Γενικού Ενιαίου Λυκείου και απευθύνεται τόσο σε μαθητές όσο και σε εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για μία προσπάθεια συγγραφής ενός νέου τύπου εγχειριδίου, περισσότερο λειτουργικού, όπου όλες οι απαντήσεις καταγράφονται απ’ ευθείας επάνω σε αυτό, σε ειδικές φόρμες απάντησης. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα τετράδιο εργασιών, το οποίο θα λειτουργήσει επικουρικά στη διδασκαλία του μαθήματος. Οι εκφωνήσεις των ασκήσεων είναι στα πρότυπα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου.

Η δομή του βιβλίου έχει ως εξής:

 • Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη:
  Μέρος Α: Περιλαμβάνει την απαιτούμενη ύλη ανά ενότητα υπό τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων. Κάθε ορισμός και σύνταξη εντολής αναφέρονται με ειδικά σύμβολα, ώστε να είναι εύκολο στον αναγνώστη να αναζητήσει αυτό που επιθυμεί και να το εντοπίσει άμεσα
  Μέρος Β: Ασκησιολόγιο & μέθοδοι επίλυσης
 • Η ύλη έχει χωριστεί σε 12 Ενότητες, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσίασή της. Ανά σημεία η παρουσίαση της ύλης ακολουθεί πορεία διαφορετική από τη συνηθισμένη, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι διευκολύνει στην εμβάθυνση των εννοιών από το μαθητή.
 • Κάθε ενότητα (πλην εξαιρέσεων) αποτελείται από 3 ομάδες ασκήσεων:
  Ομάδα Α: Ερωτήσεις κατανόησης
  Ομάδα Β: Θεωρητικές ασκήσεις
  Ομάδα Γ: Ασκήσεις προγραμματισμού
  Οι ασκήσεις που θεωρούνται αυξημένης δυσκολίας φέρουν ειδική σήμανση (*).
 • Μεγάλο μέρος του βιβλίου καταλαμβάνει αναλυτική μεθοδολογία, όπου κάθε μέθοδος περιγράφεται λεπτομερέστατα με ελεύθερο κείμενο, με σχηματικό αλγόριθμο και με κώδικα σε ΓΛΩΣΣΑ.
 • Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ειδικό Παράρτημα με έξι (6) ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια πληροφορικής.