Πώς να “σκοτώσετε” τον sommelier σας

6,76

N-id: 1420 Κατηγορίες: , , , Ετικέτα: Σελίδες: 72 Σχήμα: 12 x 17 Xρονολογία: 2010 ISBN: 978-960-456-233-6 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Ένας μικρός Οδηγός – Βοηθός για όσους θα ήθελαν να μάθουν εύκολα και γρήγορα πώς να διαλέγουν το κατάλληλο κρασί για τους ίδιους και το γεύμα τους.
Χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσουν τυφλά οδηγίες, αλλά αποκτώντας κριτική σκέψη και γεύση να μπορούν να δοκιμάζουν και να ικανοποιούν τις γευστικές τους προσδοκίες. Βάλτε το λοιπόν στην τσέπη σας και ξεκινήστε την περιπέτεια στον απέραντο κόσμο του κρασιού…


Προλογικό σημείωμα του Παύλου Αργυρόπουλου, οινολόγου

Ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα, όταν η Σωτηρία Στράτη μου ζήτησε να προλογίσω τον οδηγό της.
Η προσπάθεια και ο κόπος των νεαρών επιστημόνων συνιστούν όχι μόνο πλούτο για τον κλάδο μας, αλλά και αισιόδοξο οιωνό.
Το βιβλίο της επικεντρώνεται στην παρατήρηση και ταξινόμηση των νευραλγικών σημείων της οινολογικής διαδικασίας. Και το καταφέρνει με συνεπεία και σαφήνεια, αλλά και με τη χρήση απλού και κατανοητού λόγου. Στη συνέχεια παρουσιάζει με τον ίδιο σαφή λόγο τις σημαντικότερες ποικιλίες οιναμπέλου και δίνει στους νέους φίλους του καλού οίνου χρήσιμες συμβουλές για την δημιουργία προσωπικής Κάβας.
Εν κατακλείδι, η Σωτηρία Στράτη, συνέταξε έναν οδηγό χρήσιμο για όσους ξεκινούν την εξερεύνηση του κόσμου του κρασιού. Οδηγός, που πράγματι έλειπε από την χώρα μας παρ’ ό,τι η ζήτηση ήταν από καιρό παρούσα.


Περιεχόμενα

  • Εισαγωγή – απόψεις
  • Οινοποίηση
  • Ετικέτες και άλλα
  • Ποικιλίες – χαρακτηριστικά
  • Κάβα
  • Παράρτημα