Ο ντροπαλός νικητής

14,31

N-id: 1773 Κατηγορίες: , , , Ετικέτα: Σελίδες: 38 Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο Σχήμα: 20 x 25 Xρονολογία: 2023 ISBN: 978-960-456-608-2 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Εικονογράφηση: Στέλιος Σαμαράς

O Άλαν είναι το πιο ντροπαλό και συνεσταλμένο παιδί ολόκληρου του βασιλείου του Λούμορ!

Όταν ο μοχθηρός βασιλιάς Κασπάρ τον προκαλεί να αντιμετωπίσει τον γιο του σε έναν αγώνα πολεμικών τεχνών με τίμημα την ελευθερία των κατοίκων του βασιλείου, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του!

Θα καταφέρει ο μικρός Άλαν να πιστέψει στον εαυτό του και να χαρίσει σε όλους την ελευθερία;

Πόσο θάρρος πρέπει να έχει άραγε ένα ντροπαλό παιδί, για να ξεστομίσει μία και μόνο λέξη, όταν κάποιος άγνωστος ρωτήσει το όνομά του; Πόση αυτοπεποίθηση αλήθεια χρειάζεται, για να γράψει μια λέξη, για να κάνει μια ζωγραφιά ή για να πει ένα ποίημα σε μια εκδήλωση;

Βλέποντας τον τετράχρονο γιο μου να επιδεικνύει περίσσια γενναιότητα, όταν είμαστε μόνοι μας, αλλά απρόσμενη συστολή, όταν περιβάλλεται από ξένους,  καταλαβαίνω πως μέσα σε κάθε αγνή παιδική ψυχή υπάρχει η καρδιά ενός γενναίου πολεμιστή!

Έτσι, έγραψα αυτό το βιβλίο για το παιδί μου και για κάθε παιδί, που, στα πρώτα χρόνια της ζωής του, ακροβατεί ανάμεσα στη γενναιότητα και τον δισταγμό. Πολλές φορές ντρέπεται και αποσύρεται και άλλες τόσες σηκώνεται και συνεχίζει, μέχρι να κατανοήσει πως η ντροπή είναι απλώς ένα γνώρισμα του χαρακτήρα μας και δεν θα πρέπει να υπονομεύει τις προσπάθειές μας. Η κατανόηση αυτή μπορεί να κάνει ένα παιδί να προσπαθεί, ανεξάρτητα από τις αδυναμίες του, και να εξελιχθεί σε έναν ενήλικα που κυνηγάει με πείσμα τα όνειρά του.

Και όσο ντροπαλός κι αν είναι, στο τέλος θα είναι νικητής!