Γραμμικός Κανονισμός Σύγχρονος Σχεδιασμός ενός Ανώτερου Ποδοσφαιρικού Παιχνιδιού

N-id: 1032 Κατηγορία: Σελίδες: 104 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2004 ISBN: 960-431-909-4 Εκδόσεις: Λέκκος Βασίλειος

Το ποδόσφαιρο, είναι ένας ζωντανός οργανισμός και γι’ αυτό βρίσκεται σε μία διαρκή αναζήτηση. Επειδή, δεν είναι δυνατόν να καταργηθούν οι αγωνιστικοί κανόνες (αφού έτσι θα υπάρξει αγωνιστική αναρχία) αναζητούμε τη βελτίωση των αγωνιστικών συνθηκών μέσα από μία γενναία μεταρρύθμιση των κανόνων παιδιάς, για να μπορέσει εις το εξής το άθλημα, να κρατήσει ένα ανώτερο επίπεδο ποδοσφαιρικού θεάματος. Ποτέ εις το παρελθόν το ποδόσφαιρο, δεν προσπάθησε να επιχειρήσει μία βαθειά τομή, στους αγωνιστικούς κανόνες και να τους δει δι’ ενός αιρετικού φιλοσοφικού πρίσματος, στη βάση μιας ουσιαστικής συνολικής μεταρρυθμίσεως. Οι περισσότεροι κανόνες συστάθηκαν στο παρελθόν με τα κριτήρια εκείνων των εποχών. Αρα, ήρθε τώρα η στιγμή μιας συνολικής αναθεώρησης και αναπροσαρμογής στα δεδομένα της σύγχρονης αντίληψης. Το ποδόσφαιρο σήμερα έχει την ευκαιρία, να πραγματοποιήσει την υπέρβαση και να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό. Σ’ αυτόν το γιγαντιαίο αθλητικοκοινωνικό θεσμό, δεν ταιριάζει η επανάπαυση στις όποιες πρόσκαιρες δάφνες επιτυχίας.
Σκοπός λοιπόν του «Γραμμικού Κανονισμού» είναι να δημιουργήσει ένα σύγχρονο αθλητικό παιχνίδι, παρεμβαίνοντας με μεταρρυθμιστική πυγμή εκεί όπου το έχει ανάγκη το άθλημα, δίδοντας διέξοδο σε όλες τις ποδοσφαιρικές δυνάμεις της γνήσιας δημιουργίας.
Σεβόμενος την πολύπλευρη αξία του αθλήματος και αντιλαμβανόμενος το μεταίχμιο της σημερινής του καταστάσεως, προβαίνω στην κατάθεση των προτάσεων διά των οποίων προσδοκώ, να κινητοποιήσω τις σύγχρονες ιδέες.

Λέκκος Βασίλειος, Θεωρητικός ποδοσφαίρου


Περιεχόμενα:

1ο Κεφάλαιο: Εισαγωγή

  • Φιλοσοφική Λίθος
  • Εμπράγματη φιλοσοφία

2ο Κεφάλαιο: Οι προτάσεις

  • Οι τιμές του γηπέδου και των προτεινόμενων γηπεδικών χώρων
  • 17 Προτάσεις

3ο Κεφάλαιο: Συμπερασματικός επίλογος

Σχεδιάγραμμα του νέου γηπεδικού χώρου

Τιμές γηπεδικών γραμμικών τμημάτων