72 Μονόχρωμες Φωτογραφίες

15,90

N-id: 0802 Κατηγορίες: , , , Ετικέτα: Σελίδες: 156 Σχήμα: 27 x 27 Xρονολογία: 2001 ISBN: 960-431-732-6 Κωδικός Ευδόξου: 10941 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Η φωτογραφία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή απεικόνιση της πραγματικότητας και κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο επικοινωνίας.
Eίναι μια δημιουργική τέχνη, είναι η έκφραση των συναισθημάτων του φωτογράφου.
Στο βιβλίο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙEΣ» παρουσιάζονται 72 μονόχρωμες φωτογραφίες τυπωμένες με διτονική μέθοδο. Ένα βιβλίο με 156 σελίδες πανόδετο και σκληρή ράχη, διαστάσεων 27Χ27 cm.
Η καλλιτεχνική ασπρόμαυρη φωτογραφία διαθέτει δύναμη και ομορφιά που την έχουν καθιερώσει και την κατατάσσουν ανάμεσα στις καλές τέχνες. Για μένα η αισθητική της εικόνας και το συναίσθημα που μπορεί να υπάρχει σε κάθε έργο, έχουν προτεραιότητα. Η τεχνική, που αφορά όλα τα στάδια, από τη λήψη έως την εκτύπωση, είναι επίσης σημαντικός παράγοντας.
Eξάλλου, δεν υπάρχει νομίζω αισθητική που να αποδίδεται με κακή τεχνική.
Τοπία, πορτραίτα, συνθέσεις, σκηνοθετημένες φωτογραφίες, νεκρές φύσεις. 72 ολοσέλιδες φωτο-γραφίες. Κάθε μια από αυτές συνοδεύεται από ένα μικρό κείμενο με τις σκέψεις μου γι’ αυτήν, καθώς και τεχνικά στοιχεία για τα φιλμς, τους εμφανιστές, τους χρόνους εμφάνισης και τα φωτογραφικά χαρτιά που χρησιμοποιήθηκαν. Eίναι ένα φωτογραφικό λεύκωμα υψηλής ποιότητας, αλλά και ένα μικρό αλλά κατατοπιστικό τεχνικό βοήθημα για το πώς αυτές οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν.