,

Κάθε Γράμμα μια Ιστορία… | Τεύχος 1

Το αλφαβητάρι από παιδιά που συνδυάζει γνώση και δημιουργία

11,93

N-id: 1450 Κατηγορίες: , , , Ετικέτα: Σελίδες: 64 Σχήμα: 23 x 29 Xρονολογία: 2011 ISBN: 978-960-456-298-5 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Περιέχει DVD με Ψηφιακές αφηγήσεις από παιδιά για παιδιά

Έγχρωμη έκδοση

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του νέου ψηφιακού σχολείου

Mε αφορμή τα 24 γράμματα του ελληνικού αλφάβητου δημιουργήθηκαν ευφάνταστες και περιπετειώδεις ψηφιακές ιστορίες από παιδιά για παιδιά (4-8 ετών), με σκοπό την άσκηση και την καλλιέργεια του προφορικού και γραπτού λόγου, της σκέψης, της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της πρωτοτυπίας μέσα σε ένα πλαίσιο επικοινωνίας και συνεργατικής μάθησης με τη χρήση της νέας τεχνολογίας.
Μέσα από την καλαίσθητη εικονογράφηση των παιδιών, τα κείμενα και τις ψηφιακές αφηγήσεις τους, δίνεται η δυνατότητα για πολλαπλές αναγνώσεις.
Στηρίζεται στις αρχές του νέου σχολείου, όπου το παιδί ως «μικρός διανοούμενος» συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της μάθησης και αποκτά ευχέρεια στη χρήση της γλώσσας, προφορικά και γραπτά, ενώ παράλληλα εισάγεται αβίαστα κι ευχάριστα στο ψηφιακό περιβάλλον.

Το έργο αποτελείται από δύο έντυπα βιβλία (Τεύχος Α’ και Τεύχος Β’ ) που περιέχουν κείμενο με οδηγίες για γονείς, τις εικονογραφημένες ιστορίες και δύο DVD με τις ψηφιακές αφηγήσεις των ιστοριών.
Θεωρούμε απαραίτητη τη χρήση του έντυπου βιβλίου μαζί με το DVD.
Το βιβλίο δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να διαβάσει την κάθε ιστορία, να δει πώς τα παιδιά δίνουν διαφορετική τροπή και συνέχεια, πώς αλλάζουν το τέλος κάποιας ιστορίας και να θαυμάσει τις εξαιρετικές ζωγραφιές τους.
Στο DVD μπορεί να δει πώς τα παιδιά επέλεξαν αυτές τις ιστορίες να τις αφηγηθούν, ποιους ήχους και ποια μουσική θεώρησαν ότι τις ταιριάζει, προσδίνοντας μεγαλύτερη ζωντάνια, ώστε να τις κάνει πιο ενδιαφέρουσες για τον ακροατή-θεατή.
Επίσης σε κάθε DVD περιλαμβάνεται μια διαδραστική εφαρμογή για κάθε ιστορία, με κενά για λέξεις που λείπουν και αρχίζουν από το συγκεκριμένο γράμμα.
Τα παιδιά μπορούν να ασκηθούν επιλέγοντας με το ποντίκι την κατάλληλη λέξη από μια λίστα που τους δίνεται και να την τοποθετήσουν γεμίζοντας το κενό.