,

Δεξιότητες για τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών, της EΛAΣ και των ξένων πανεπιστημίων

8,48

N-id: 0635 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 434 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2000 ISBN: 960-431-611-7 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Η δοκιμασία δεξιοτήτων αποτελεί ένα τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης των πνευματικών ικανοτήτων όσων επιθυμούν να εισαχθούν σε στρατιωτικές σχολές, στην ΕΛ.ΑΣ. και σε ξένα πανεπιστήμια. Τα τεστ αυτά δεν ελέγχουν απλά τις γνώσεις των υποψηφίων αλλά κυρίως την κριτική, αναλυτική και συνθετική τους ικανότητα. Γι΄ αυτό και οι εξεταζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις διαφόρων μορφών, οι οποίες μπορούν να αναφέρονται :

 1. σε γενικές γνώσεις
 2. σε γλωσσικές ασκήσεις (γνώση λεξιλογίου, εύρεση συνωνύμων ή αντιθέτων, εύρεση σχέσεων κτλ.)
 3. σε ερμηνεία όρων κοινής χρήσης και στην κατανόηση απλών επιστημονικών εννοιών
 4. σε βασικές μαθηματικές γνώσεις και σε ασκήσεις λογικής και κριτικής ανάλυσης
 5. σε ερμηνείες στοιχείων (π.χ. στατιστικοί πίνακες, διαγράμματα κλπ.), σε εξαγωγή συμπερασμάτων με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και άλλα παρόμοια.

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο επιχειρεί να βοηθήσει τον υποψήφιο να «εγκλιματιστεί» και να προετοιμαστεί άρτια με μια πληθώρα ασκήσεων αυτενέργειας δομημένων σε μορφή τεστ (μικρής- μεσαίας- μεγάλης έκτασης). Οι οδηγίες για τη λύση των ασκήσεων σε συνδυασμό με τα τρία υποδείγματα (τεστ με απαντήσεις) στην αρχή του βιβλίου θα κατευθύνουν τον υποψήφιο και θα του υποδείξουν τον τρόπο σκέψης και τη μεθοδολογία που πρέπει να υιοθετήσει. Επιπλέον οι απαντήσεις των ασκήσεων για κάθε τεστ στο τέλος του βιβλίου δίνουν τη δυνατότητα στον εξεταζόμενο να αυτό-αξιολογηθεί, να εντοπίσει τα λάθη του και κατά συνέπεια να αυτοβελτιωθεί.

Περιέχει:

 • Όλες τις κατηγορίες ασκήσεων σε τεστ
 • τεστ μικρής χρονικής διάρκειας (1,5 ώρα)
 • τεστ μεσαίας χρονικής διάρκειας (2 ώρες)
 • τεστ μεγάλης χρονικής διάρκειας (3 ώρες)
 • οδηγίες για την απάντηση των ερωτήσεων
 • αναλυτικά υποδείγματα
 • απαντήσεις των ασκήσεων