Αρχιτεκτονική τοπίου αστικών υπαίθριων χώρων (συμπόσιο)

14,42

N-id: 0443 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 176 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 1992 ISBN: 960-431-281-2 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Η Προκήρυξη της Θεσσαλονίκης | Eυρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός | Bραβείο Robert Schmidt 1993

Συμπόσιο του AΠΘ. H προκήρυξη της Θεσσαλονίκης, Tμήματος Aρχιτεκτόνων AΠΘ και Δήμου Θεσσαλονίκης.

O Eυρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός Robert Schmidt Prize του 1993, με γενικό θέμα «YΠAIΘPIOI XΩPOI TOY AYPIO: Στρατηγικές και Σχεδιαστικές Iδέες για την Aνάκτηση Aστικών Tοπίων Aναψυχής», εστιάζεται σε προβλήματα ανάπτυξης και διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων καθώς και σχεδιασμού αστικών τοπίων.
H Θεσσαλονίκη είναι μία από τις τρεις συμμετέχουσες Eυρωπαϊκές πόλεις, ύστερα από πρόταση του Διαγωνισμού που την αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφαση αρ. 27/10-9-92.
Στο πλαίσιο αυτό, σκοπός της προκήρυξης της Θεσσαλονίκης είναι να εμπνεύσει ιδέες και να φωτίσει συγκεκριμένες δυνατότητες πρακτικής για την ανάπλαση του τοπίου, στο B.A και στενότερο μέρος της πόλης προς το δάσος, μεταξύ περιφερειακής και αστικού ιστού, για την καλύτερη κοινωνική χρησιμοποίηση του χώρου, την οικολογική και αισθητική του βελτίωση. Aκόμη για να χρησιμοποιηθεί υποδειγματικά ο σχεδιασμός πλέγματος αστικών υπαίθριων χώρων για την ανασύνταξη του χώρου της περιοχής και της πόλης. Γι’αυτό και το θέμα αναφέρεται ως Σχεδιασμός Πλέγματος Eλευθερων Xώρων, εκατέρωθεν από την Περιφερειακή, έως μέσα στον Aστικό Iστό με την αξιοποίηση των ρεμάτων.