,

Πλουτίστε απ’ την Αποτυχία

Fortune from Failure

8,48

N-id: 0543 Κατηγορία: Σελίδες: 176 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 1991

Πώς συνάντησα την αποτυχία
M’ ενδιέφερε ειδικά η προοπτική της άποψης που είχα στο μεταξύ μορφώσει, ότι αν εφαρμόζονταν η θεωρία του FAILURE στις επιχειρήσεις που είχαν καταντήσει “προβληματικές”, θα είχαμε αποφύγει το φαινόμενο αυτό. Kαι μιλώ βέβαια από καθαρά οικονομική σκοπιά παραβλέποντας τον κοινωνικοπολικό μέρος που δίκαια ή άδικα -δεν θα το κρίνω εγώ τώρα- συνέβαλε στην δημιουργία των “προβληματικών”. Προς την κατεύθυνση αυτή δούλεψα και μ’ αυτή τη “θέση” παρουσιάστηκα στην έδρα του καθηγητή Matson στο πανεπιστήμιο του Houston διεκδικώντας την άδεια της μετάφρασης και έκδοσης του πρωτοποριακού του βιβλίου “HOW TO FAIL SUCCESSFULLY” στην Eλλάδα. Πιστεύω ότι η χώρα μας, λόγω της πλούσιας φιλοσοφικής κληρονομιάς της αλλά και της ευρύτητας του πνεύματος των κατοίκων της σε συνδυασμό με την ελληνική ευρηματικότητα, είναι έτοιμη να δεχθεί την επωφελή διαπραγμάτευση της αποτυχίας, με στόχο πάντα την επιτυχία. Σας αφήνω τώρα να κάνετε την γνωριμία σας, στη συνέχεια με την θεωρία του FAILURE όπως αυτή έχει διατυπωθεί στο βιβλίο του καθηγητή Jack V. Matson με τίτλο “Πώς ν’ αποτύχετε πετυχημένα”.


Πρόλογος
Η επιτυχία και η αποτυχία είναι εχθροί, όμως αυτά τα δύο μοιάζουν με τις δύο πλευρές ενός κοφτερού δίκοπου μαχαιριού. Η αποτυχία μπορεί να πληγώσει την καρδιά σας πολύ περισσότερο από ότι μπορεί καταστρέφοντας το πνεύμα σας, χωρίς όμως να χάσετε ούτε μια στάλα αίματος. Μπορεί όμως να σας κόψει η άλλη πλευρά, η οποία θα σας επιφέρει τον θρίαμβο μέσα από την κυριαρχία της αποτυχίας.
Όταν ξεφεύγετε από τα συνήθη όριά σας και φτάνετε σε κάποιο επίπεδο άγνωστο, το πιο πιθανό που μπορεί να σας συμβεί είναι να συναντήσετε την αποτυχία. Όσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο, τόσο περισσότερες είναι και οι πιθανότητες για αποτυχία. Μαθαίνετε τα «Τι» και τα «Γιατί» του αγνώστου. Και αν συνεχίσετε την προσπάθειά σας, τότε το σκοτάδι θα γίνει φως και το μονοπάτι για την επίτευξη των στόχων σας πιο ξεκάθαρο.
Αυτό το βιβλίο έχει σαν θέμα του την αποτυχία και πώς μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε γρήγορα και έξυπνα για να πετύχετε τους σκοπούς σας. Οι δυσκολοπρόσιτοι στόχοι πετυχαίνονται πληρώνοντας το αντίτιμο της αποτυχίας και των λαθών, σαν μέρος της καμπύλης μαθήσεως. Ο αντικειμενικός σκοπός μου είναι να σας δείξω πώς να επιταχύνετε την αποτυχία και πώς να μεγιστοποιήσετε την γνώση έτσι, ώστε να πετύχετε τους στόχους σας γρήγορα.
Το βιβλίο αποτελείται από μια συσσώρευση άρθρων και χειρογράφων, τα οποία έχω γράψει και οργανώσει σε τρία τμήματα: Εκπαίδευση (μόρφωση), Νεωτερισμός, Οργάνωση. Αυτές είναι οι περιοχές στις οποίες έχω επικεντρώσει τις σκέψεις μου και την έρευνά μου. Οι έννοιες αυτές όμως έχουν ευρύτερες διακλαδώσεις, και πιστεύω, ότι μπορούν να βρούν εφαρμογή σε όλους τους τομείς. Το να έχεις μια επιτυχή αποτυχία είναι στόχος που αξίζει να επιτευχθεί.


Περιεχόμενα:

Πρώτο μέρος. Εκπαίδευση: Αποτυχία 101

 1. Πώς να Αποτύχετε με Πετυχημένο Τρόπο
 2. Επιβραβεύοντας την Αποτυχία μέσα στην Τάξη
 3. Αποτυχία 101Δεύτερο μέρος. Νεωτερισμός 101
 4. Νεωτερισμός και Ρισκάρισμα
 5. Αναπτύσσοντας την Διάθεση για Ρίσκο
 6. Επτυχία και Αποτυχία
 7. Τα Εργαλεία του Νεωτερισμού
 8. Lori’s Fashions με την Lori Schmidt
 9. Το Εφευρετικό Μυαλό: Wickes Moore
 10. To Viking Restaurant και ο Gene Gilbert
 11. Oι Επαγγελματικές Υπηρεσίες του Tony BruinsMέρος Τρίτο. Οργάνωση 101
 12. Η Αποτυχία σαν μέρος της Εξίσωσης για Επιτυχία
 13. Ο Νεωτεριστικός Οργανισμός: Τί Αναζητώ
 14. Δημιουργώντας Σταθερή Επιτυχία
 15. Η Νέα Θεώρηση του Νόμου του Murphy
 16. Η Διοίκηση του νόμου του Κansei
 17. Το Πρόβλημα της Απόρριψης
 18. Scrap Pile Management
 19. Το Chaos σαν Εργαλείο Διοίκησης