,

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θερμικής Ανάλυσης – Θερμά 2002 – Πρακτικά Συνεδρίου

27-29 Σεπτεμβρίου 2002 Θεσσαλονίκη, Λίμνη Κερκίνη

N-id: 0884 Κατηγορία: Σελίδες: 340 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2002 ISBN: 960-431-810-1 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Αυτός ο τόμος περιέχει τα πλήρη κείμενα των εργασιών που υποβλήθηκαν για να παρουσιαστούν στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θερμικής Ανάλυσης (ΘΕΡΜΑ 2002).
Αυτό το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Θερμικής Ανάλυσης (ΕΕΘΑ) και τέθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (27-29 Σεπτεμβρίου 2002, Λίμνη Κερκίνη, Θεσσαλονίκη).
Ο σκοπός αυτού του συνεδρίου είναι η παρουσίαση και συζήτηση της τρέχουσας ερευνητικής δραστηριότητας και μελοντικών προοπτικών στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που διεξάγεται με τη βοήθεια διαφόρων Θερμοαναλυτικών Τεχνικών.
Οι εργασίες χωρίζονται σε τέσσερις (4) θεματικές ενότητες – συνεδριάσεις όπου εκεί δίνονται αλφαβητικά πρώτα οι προφορικές παρουσιάσεις (ΠΡ) και μετά οι γραπτές, τα Posters (P).
Πριν από τις θεματικές ενότητες, υπάρχουν οι ομιλίες των τριών προσκεκλημένων ομιλητών (INV), που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των πεδίων της Θερμικής Ανάλυσης. Τα κείμενα ελέγχθηκαν γλωσσικά και σε μερικές περιπτώσεις διορθώθηκαν ως προς την ορολογία. Όμως το επιστημονικό περιεχόμενο των περιλήψεων αφέθηκε όπως υποβλήθηκε.

Περιέχει:

  • Προσκεκλημένοι Oμιλητές
  • 1η συνεδρίαση: Ανόργανη Χημεία, Oρυκτά και Επιστήμες Υλικών
  • 2η συνεδρίαση: Oργανική Χημεία και Φαρμακευτική, Χημεία Τροφίμων και Επιστήμες Υγείας
  • 3η συνεδρίαση: Επιστήμες Πολυμερών
  • 4η συνεδρίαση: Θεωρία και Oργανολογία, Εφαρμοσμένες Επιστήμες – Βιομηχανικές Εφαρμογές, Περιβαλλοντικές Εφαρμογές, Πολιτιστική Κληρονομιιά

Οργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Θερμικής Ανάλυσης
Υπό την Αιγίδα του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ.
Χορηγός: Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ.