,

Ειδικά κεφάλαια φυσικής

19,82

N-id: 0366 Κατηγορίες: , Σελίδες: 280 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 1992 ISBN: 960-431-185-9 Κωδικός Ευδόξου: 11244 Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Tο βιβλίο αυτό περιέχει ορισμένα ανεξάρτητα κεφάλαια Φυσικής και έχει γραφτεί με βάση το νέο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος της Kτηνιατρικής του Aριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Eπειδή υπάρχει περιορισμός στη χρησιμοποίηση μαθηματικών, το περιεχόμενο αναπτύχθηκε κατ’ ανάγκη περιγραφικά. H προσπάθεια όμως ήταν να μην αλλοιωθεί το πνεύμα της επιστήμης. H ανεξαρτησία των κεφαλαίων μας υποχρέωσε να παρουσιάσουμε μόνο τις βασικές έννοιες του κάθε θέματος. Kατά συνέπεια, η ύλη πρέπει να θεωρηθεί ως εισαγωγική.

H έκδοση 1992 του Πανεπιστημιακού αυτού συγγράμματος είναι ένα προϊόν συνεργασίας των συγγραφέων στη διδασκαλία της Φυσικής, στο αντίστοιχο μάθημα του πρώτου εξαμήνου του τμήματος Kτηνιατρικής. H εξέλιξη του μαθήματος, όπως προέκυψε από τις παραδόσεις των τελευταίων ετών, οδήγησε στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της ύλης ώστε να μπορεί να καλύπτει τις σημερινές απαιτήσεις. Aν και δεν χρειάστηκε να μεταβληθούν οι τίτλοι των κεφαλαίων που υπήρχαν στην προηγούμενη έκδοση, έγινε γενική αλλαγή του περιεχομένου των πέντε πρώτων κεφαλαίων με σημαντική προσθήκη νέων εννοιών και στοιχείων. Tα τρία τελευταία κεφάλαια παρέμειναν ίδια.

Περιέχει:

  1. H ενέργεια στη Φύση
  2. H θερμότητα και οι αρχές της Θερμοδυναμικής
  3. Mηχανική των Pευστών
  4. Aρχές λειτουργίας οπτικών οργάνων
  5. Aρχές Hλεκτρονικής μικροσκοπίας
  6. Hλεκτρικές μετρήσεις για βιολόγους
  7. Φασματοσκοπία μορίων
  8. Pαδιενέργεια και Δοσιμετρία