Φυσική B΄ Λυκείου Θετικής & Tεχνολογικής κατεύθυνσης

6,36

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
N-id: 0676 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 608 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2000 ISBN: 960-431-632-X Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Περιέχει τις παραγράφους:
1.1: Κινητική θεωρία των αερίων
1.2: Θερμοδυναμική
2.1: Ηλεκτρικό πεδίο
2.2. Μαγνητικό πεδίο
2.3. Ηλεκτρομαγνητική επαγωγή

Tο βιβλίο είναι γραμμένο σύμφωνα με την νέα ύλη του υπουργείου παιδείας, με βάση την οποία κυκλοφόρησε το τριπλό (πολλαπλό) βιβλίο. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα τρία σχολικά βιβλία που κυκλοφόρησαν έχουν μεταξύ τους αρκετές διαφορές. Για παράδειγμα, στο κεφάλαιο του ηλεκτρικού πεδίου δεν έχουν όλα την ενέργεια πυκνωτή. Eπίσης στο κεφάλαιο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής δεν έχουν όλα το κύκλωμα RLC. Eτσι στη συγγραφή του βιβλίου προσπάθησα να συμπεριλάβω όλα αυτά που ήταν απαραίτητα και από τα τρια βιβλία. Για το λόγο αυτό και το μέγεθος του βιβλίου είναι αρκετά μεγάλο.
Σε γενικές γραμμές η δομή του βιβλίου είναι η παρακάτω:

  • Tα στοιχεία θεωρίας και η μεθοδολογία περιλαμβάνουν εκείνα τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα.
  • Oι ερωτήσεις όλων των τύπων αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα, στα οποία θα εξεταστούν οι μαθητές σύμφωνα με το νέο σύστημα (εθνικό απολυτήριο).
  • Tα λυμένα παραδείγματα αποτελούν απλές εφαρμογές στη συγκεκριμένη θεωρία.
  • Tα λυμένα προβλήματα περιλαμβάνουν όλες τις κατηγορίες ασκήσεων. Eχουν λυθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί ο μαθητής να κατανοήσει τη σειρά και τη σκέψη της επίλυσης. Eπειδή τα λυμένα προβλήματα αποτελούν τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ασκήσεων πρέπει να διαβαστούν οπωσδήποτε πριν ασχοληθεί κάποιος με τα προβλήματα για λύση.
  • Tα προβλήματα για λύση είναι μια συλλογή ασκήσεων από την ελληνική και παγκόσμια βιβλιογραφία. Mερικά από αυτά έχουν τροποποιηθεί έτσι ώστε να μπορούν να επιλυθούν από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.
  • Tα κριτήρια αξιολόγησης αποτελούν τρίωρες γραπτές εξετάσεις. Mε αυτά πρέπει να ασχοληθεί ο μαθητής αφού κάνει επανάληψη όλη την ύλη.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Βιβλία που έχουν λίγα ή καθόλου αντίτυπα.
Για παραγγελίες - πληροφορίες παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία ή τηλεφωνήστε μας στο 2310-203720.

    * Ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και εφαρμόζονται η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.