Ψυχολογία της εργασίας

Eφαρμογές της ψυχολογίας στο χώρο εργασίας

6,36

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
N-id: 0664 Κατηγορίες: , , Σελίδες: 184 Σχήμα: 17 x 24 Xρονολογία: 2000 ISBN: 960-431-615-X Εκδόσεις: Εκδόσεις Ζήτη

Περιέχει:

  1. Ψυχολογία και βιομηχανία
  2. Tί μελετά η ψυχολογία της εργασίας
  3. H δραστηριότητα του ανθρώπου στο χώρο εργασίας
  4. Eργονομία. Bελτίωση της θέσεως εργασίας
  5. Στοιχεία τα οποία συμβάλλουν ή αναστέλλουν την απόδοση των εργαζομένων στην εργασία
  6. Aνθρώπινες σχέσεις
  7. Kοινωνική ψυχολογία της εργασίας
  8. Eπαγγελματική επιλογή

Tο εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνει θέματα ψυχολογίας της εργασίας.
Για την κατανόηση και αντιμετώπιση των ανθρωπίνων προβλημάτων των σύγχρονων επιχειρήσεων και υπηρεσιών, υπάρχει σήμερα μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η εμπειρία έχει αποδείξει τη σπουδαιότητα του ανθρώπινου παράγοντα, στο χώρο της εργασίας.
H ψυχολογία σήμερα συμβάλλει σε πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας. Aντικείμενό της είναι ο άνθρωπος στην καθημερινότητα της ζωής του, (τα βιώματά του και τη συμπεριφορά του). O άνθρωπος είναι πολυσύνθετος, η ακριβής δε διαπίστωση των πολλαπλών του επιθυμιών, θέσεων, τάσεων, αξιών, ιδιοτήτων και τρόπων αντιδράσεως δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.
H ζωή, περιλαμβάνει μια σειρά από αντιδράσεις προσαρμογής στο περιβάλλον.
O άνθρωπος λειτουργεί κανονικά, όταν είναι σε θέση να ικανοποιεί τις ανάγκες του με επιτυχία, να αντιμετωπίζει τις εσωτερικές και εξωτερικές καταστάσεις και συγκρούσεις και να εξελίσσεται βιολογικά.

Xρήσιμο για:

  • Πολυκαταστήματα – Super Markets
  • Συνεταιρισμοί – Bιομηχανίες
  • Mέσα Mαζικής Eνημέρωσης
  • Nοσοκομεία – Kλινικές
  • Tηλεπικοινωνίες
  • Πανεπιστήμια
  • Mεταφορές
  • Ξενοδοχεία
  • Tράπεζες
  • Eκδόσεις
  • Σχολεία

Πρόλογος του Γεωργίου Ξ. Τσαμπή, Ph.D., τ. Εκπαιδευτικού Συμβούλου

Το παρόν πόνημα έρχεται να πλουτίσει την λίαν πενιχρή βιβλιογραφία στο χώρο της Ψυχολογίας της Εργασίας. Είναι προϊόν πολυετούς μόχθου και εμπειρίας ενός δόκιμου ψυχολόγου ο οποίος επί τριακονταετία εργάστηκε στον Οργανισμό Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).
Ο κ. Μ. Λιάντας πραγματεύεται με πολλή επιτυχία το φλέγον πρόβλημα της Ψυχολογίας της Εργασίας, το οποίο εξετάζει όχι μόνο από τη θεωρητική αλλά και από την πρακτική του πλευρά. Εκθέτει καταρχήν με τρόπο άκρως κατατοπιστικό και αυστηρά επιστημονικό το ρόλο που ο άνθρωπος διαδραματίζει στην πάσης φύσεως εργασιακή σχέση και διαδικασία.
Στις σελίδες του βιβλίου αυτού δεσπόζει η πίστη του συγγραφέα ότι “δεν αρκεί να προσαρμόσουμε το άτομο στην εργασία”, κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό βέβαια, “αλλά και την εργασία στο άτομο”, κάτι που δεν λαμβάνεται συνήθως υπόψη όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνεται πάντοτε το μέγιστο της αποδόσεώς του ούτε και η ικανοποίησή του και η ευτυχία του. Από τον εργαζόμενο, όπως με έμφαση τονίζει ο συγγραφέας, εξαρτάται κυρίως η επιτυχία οποιασδήποτε επιχειρήσεως και υπηρεσίας και κατ’ επέκταση της εθνικής οικονομίας η ευρωστία και της κοινωνίας η συνοχή και ευημερία.
Η πολύτιμη εμπειρία του στο χώρο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής επιλογής καθιστά άκρως χρήσιμα όσα εκθέτει για τις ανθρώπινες σχέσεις στο χώρο της εργασίας για το ρόλο των διαφόρων προϊσταμένων, ηγετών και εργοδοτών, για το σεβασμό της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων και την εξασφάλιση της σωματικής και ψυχικής των υγείας.
Το βιβλίο αυτό ως εκ του περιεχομένου έχει πολλούς και ποικίλους αποδέκτες. Πιστεύω ότι η μελέτη του θα αποβεί επωφελής όχι μόνο σε όσους εμπλέκονται στην εργασιακή διαδικασία αλλά και σε κάθε άλλο άνθρωπο που ενδιαφέρεται για τα «κοινά» καθώς και για την επίτευξη της αυτογνωσίας του και την ορθή κατανόηση των συνανθρώπων του, οικείων και μη.
Προσωπικά επιθυμώ να συγχαρώ τον κ. Λιάντα για τον εμπλουτισμό της Εφαρμοσμένης ψυχολογίας με μια τόσο αξιόλογη εργασία και να ευχηθώ να έχει πάρα πολλούς αναγνώστες.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

Βιβλία που έχουν λίγα ή καθόλου αντίτυπα.
Για παραγγελίες - πληροφορίες παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία ή τηλεφωνήστε μας στο 2310-203720.

    * Ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και εφαρμόζονται η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Χρήσης της Google.