Γενικά

4 Καλοκαιρινά Λογοτεχνικά Βιβλία

4 Καλοκαιρινά Λογοτεχνικά Βιβλία - Εκδόσεις Ζήτη

Ποια θεωρείται η καλύτερη εποχή χαλάρωσης και ξεκούρασης; Το καλοκαίρι φυσικά. Παραλίες, κοκτέιλ, βεράντες με καφέ και ηλιοβασιλέματα. Τι λείπει όμως για να ολοκληρωθεί το τέλειο καλοκαιρινό σκηνικό; Η προσθήκη ενός βιβλίου. Παρακάτω θα δείτε 4  βιβλία για κάθε λάτρη της καλής γραφής.

               Από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του καλοκαιριού είναι τα βράδια στο μπαλκόνι, με το φεγγάρι να φωτίζει τόσο όσο χρειάζεται για να απολαύσεις ένα βιβλίο που θα σε συνεπάρει. Δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το «Διπλή γαλάζια μνήμη». Ένα βιβλίο τόσο προκλητικό με τόσο συγκρατημένο τρόπο, όσο και οι πρωταγωνιστές του, που προσπαθούν να ρίξουν στη λήθη τα τραύματα του παρελθόντος, για να προχωρήσουν σε μια ζωή καινούργια γεμάτη ένταση και έρωτα . Και που ξέρεις, μπορεί μέσα από την ιστορία τους να δαμάσεις και εσύ τα φαντάσματα σου που σε κρατάνε πίσω παρέα με τον φόβο σου.

               Βέβαια, αναπόσπαστο κομμάτι της θερινής περιόδου είναι  οι συναυλίες και τα φεστιβάλ, όπου γεμίζουν με τραγούδια και μουσική όλες τις πλευρές της Ελλάδας. Και καλύτερη συντροφιά από το βιβλίο «Οι κρυμμένες ιστορίες πίσω από τα τραγούδια»  δεν θα βρεις. Θα σε ταξιδέψει σε γλυκανάλατες αλλά και σκληρές ιστορίες που κρύβονται πίσω από πασίγνωστα, διαχρονικά αλλά και καινούργια τραγούδια.  Μία ευρεία γκάμα ηχοχρωμάτων και μουσικών συνθέτουν απαραίτητες πληροφορίες για να μπορέσει ο αναγνώστης να ακούσει κάποια από τα αγαπημένα του κομμάτια σαν να ήταν η πρώτη φορά.

               Μέσα στην ηρεμία και την ξεγνοιασιά, υπάρχουν και άνθρωποι που βρίσκουν ως αφορμή αυτή την ηρεμία για να δουλέψουν λίγο παραπάνω με τον εαυτό τους, άνθρωποι που θέλουν να εμβαθύνουν ψυχικά και να κατανοήσουν λίγο καλύτερα τον κόσμο γύρω τους. Σχέσεις, παρέες, εύνοιες, αδικίες και άλλα πολλά καθημερινά προβλήματα έρχονται να πλαισιωθούν από το βιβλίο «Και μετά έφυγες», το οποίο έρχεται με τη σειρά του να περάσει μηνύματα και να ταρακουνήσει τον αναγνώστη μέσα από αυτοτελείς ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινότητα.

               Ποιο όμως είναι εκείνο το στοιχείο του καλοκαιριού που θέλουν όλοι να ζήσουν έστω και μια φορά στην ζωή τους; Μα φυσικά οι καλοκαιρινοί έρωτες. Για εκείνους που δεν είχαν ακόμα την τύχη να το ζήσουν και για εκείνους που απλά αναπολούν και νοσταλγούν το «Εσύ είσαι… και να το θυμάσαι», είναι ένα ανάγνωσμα που θα σε ταξιδέψει από τα στενά της ερωτικής Θεσσαλονίκης ως τις εξωτικές παραλίες του Ρεθύμνου. Ένας έρωτας ρομαντικός αλλά σύγχρονος που ξετυλίγεται μέσα από μηνύματα, ένας έρωτας που γιατρεύει κάθε πληγή που έχει μείνει για χρόνια αγιάτρευτη.

               Καμιά φορά η παρέα ενός καλού βιβλίου που ταιριάζει στην κατάσταση που βιώνεις τη δεδομένη στιγμή είναι και η μοναδική συντροφιά που μπορεί να χρειάζεσαι. Δώσε λοιπόν λίγο χρόνο στον εαυτό σου και απόλαυσε την ζωντάνια που μπορεί να σου προσφέρουν μερικές «άψυχες» σελίδες.